Vill du rankas högre av Google?

Se då till att din webbplats är mobilvänlig (optimerad för mobilen). Google tillkännagav tidigare i år att de gjort det lättare att hitta webbplatser som är mobilanpassade, och från och med 21 april i år kommer de mobilanpassade webbplatserna rankas högre i sökresultaten än de webbplatser som inte är mobilanpassade eller responsiva.

Google driver på utvecklingen

Google är inte enbart den givna sökjätten på nätet, utan också en drivande kraft bakom utveckling av nätet, säkerhet och standard för webbplatser. Google rankar till exempel redan webbplatser som använder sig av SSL lite högre än andra och nu tar de alltså nästa steg och inför högre rankning för responsiva/mobilanpassade webbsajter. Detta kommer ha en betydande effekt världen över på sökresultat, och driva på utvecklingen och implementeringen av responsiva ramverk. Om du ännu inte anslutit dig till gruppen med responsiv webbplats kommer du förmodligen känna dig ännu mer omodern och ute än tidigare.

Allt fler surfar mobilt

Orsaken till förändringen är att allt fler användare besöker nätet med en mobiltelefon, Google vill göra det lättare för sina användare att hitta relevanta sidor och webbplaster som är optimerade för mobilen. Man har redan infört indexing av appar och dess innehåll, men detta fungerar endast för användare som är inloggade på sitt Google konto och har appen installerad på sin enhet. Google indexerar inte heller din app automatiskt utan man måste manuellt aktivera inställningen för att dyka upp i sökresultaten, Google erbjuder en steg-för-steg guide här.

Om du är osäker på om din webbsajt är mobilanpassade kan du prova det här enkla testet, som förklarar för dig om din webbplats är mobilvänlig.

Vi har sedan länge använt responsiva ramverk för att optimera våra kunders webbar. Vill du få tips och råd om hur du bäst optimerar din sajt till mobilvänligheten själv, så är det bara att hör av sig.

  • Front End Utvecklare

Sara Orre arbetade hos Skapa som front end utvecklare en tid, hon har nu slutat hos oss men hennes artiklar finns fortfarande kvar att läsa på vår sajt. Vill du komma i kontakt med någon på Skapa klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *