Under våren och sommaren 2008 har Skapa tillsammans med Damalini producerat och lanserat en webbplats som inledningsvis är tillgänglig på två språk, svenska och engelska, men som successivt kommer att utökas med bland annat spanska och franska.

Det givande samarbetet inleddes tidigt i våras genom att vi på Skapa tillsammans med Damalini gick igenom behov och målsättningar med marknadsföringen på webbplatsen och i övrigt, med målet att skapa en webbplats som fungerar i längden och som stämmer med övrig marknadsföring. Därefter arbetade Skapas interaktionsdesigner fram förslag på layout och design för den nya webbplatsen.

När designen skapades använde vi Damalinis väl inarbetade färger gult och svart, men där vi exempelvis valt att lätta upp bakgrunder. Varumärket Easy-Laser har fått större utrymme och tyngd än tidigare för att öka sökbarheten, då Easy-Laser är det begrepp som används av kunder och andra intressenter. Färgval, navigering och bildval är genomgående och vi har valt ett modernt grepp i navigeringen och nytt bildmanér – utan att förlora den industriella inriktningen eller den tydliga avsändaren.

Navigeringen på webbplatsen är helt reviderad och utgår nu från kundernas olika behov och deras affär. Bland annat finns tydliga, grafiska, valmöjligheter för besökaren på förstasidan för det användningsområde som kunden har för Easy-Laser. I övrigt kan besökaren välja att navigera genom att utgå från exempelvis applikationsområde eller produktval. Om besökaren landar på www.damalini.se genom sök på exempelvis google.com så är ändå valmöjligheterna i navigeringen tydliga.

Skapa har implementerat webbplatsen i Dynamicwebs administrationsverktyg för webbpublicering, något som gör det enkelt för Damalini att själva ändra, uppdatera och förnya sin webbplats på alla språk.

I Skapas projektgrupp ingick; Pierre Bendayan (interaktionsdesigner), Anna Bode (systemutvecklare), Andreas Matilainen (systemutvecklare och multimedia), Lars Andersson (Projektledare).

Beställare hos Damalini i det här projektet var Rustan Karlsson och Anders Edenhammar och vi ser fram emot ett fortsatt trevligt och givande samarbete med dem!

 

Om du vill ha mer information om något i det här projektet eller vill diskutera hur du kan nå större framgång på webben så kontakta gärna Lars Andersson eller Erik Ekholm här på Skapa på mail eller telefon.

Besök gärna www.damalini.se och lämna en kommentar här nedan vad du tyckte!

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *