Så “hackar” du Google för att synas med toppresultat

I bland funkar content marketing så bra att man knappt tror att det är sant. En enda sökning och – vips – så dyker just ditt företag upp på Google med toppresultat. Besökarna hittar din webbplats och tar del av innehåll som får dem att känna och agera. Hur är det möjligt? Jo, det ska jag berätta för dig i den här bloggartikeln.

 

Content marketing: Magi eller ren logik?

Nyckeln till framgång och det absolut bästa sättet att marknadsföra ditt företag online är att jobba med content marketing. Det är lätt att tro att content marketing är magi. Men det är det ju såklart inte.

Egentligen är det ganska enkelt: Skapa innehåll som är anpassat efter din målgrupp så belönar Google dig med toppresultat. Är ditt innehåll riktigt bra stannar besökarna på din webbplats för att sedan ta sig vidare i köpprocessen.

Vad är ett riktigt bra innehåll?

Men vad menas då med ett “riktigt bra innehåll” och ett innehåll som är “anpassat efter målgruppen”? Jo, det handlar till exempel om att:

Ge din content marketing en knuff

När du väl har ditt innehåll på plats finns det sätt att boosta din content marketing. Till exempel kan Google Ads fungera som bra komplement för att stärka ditt varumärke online och driva fler besökare till din webbplats. Det ger ditt innehåll en knuff helt enkelt.

Så “hackar” du Google

Eller som Chabuddy G uttrycker det när han till sin förtjusning inser hur bra Google Ads fungerar: “I think I just hacked Google!”

Chabuddy G spelar huvudkaraktären i Search like a G som är en humorserie i fyra delar som släpptes av Google i samband med deras 20-årsjubileum förra året. Där får vi följa Chabuddy G som går från att driva ett internetcafé till att marknadsföra sin produkt Peanut Dust online.

Serien speglar på ett kul sätt styrkan i onlinemarknadsföring och känslan av att ha “hackat” Google när man plötsligt syns med sitt innehåll högst upp i sökresultatet. Det fick i alla fall mig att dra på smilbanden! Kolla in första avsnittet här.

Vill du också synas på Google med toppresultat?

Vi på Skapa är experter på content marketing. Vi hjälper dig skapa innehåll som är anpassat efter målgruppen och får dina kunder att känna och agera. Vi tar fram en innehållstrategi och plan för produktion, publicering och uppföljning av din content marketing.

Tveka inte att höra av dig!

  • Copywriter

Ett riktigt bra text berör människor och får dem att agera. Som copywriter hjälper jag er ta fram ett relevant innehåll, synliggöra det i digitala medier och väcka känslor hos er målgrupp. Med ett brinnande intresse för språk, kommunikation och reklam ser jag fram emot att hjälpa er nå ut med ert budskap.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *