Så får du fler kunder att hitta till din hemsida

Du har en hemsida och kanske till och med en företagsblogg. Du finns på Internet och är aktiv genom uppdateringar och nyheter. Ändå har du svårt att få kunder att hitta dig. Vad gör du fel?

Du finns på webben, javisst – men syns du?

Idag räcker det inte bara med att finnas på Internet, det gäller att synas också – för rätt målgrupp. Dina kunder är ute på nätet och söker efter produkter, tjänster och kunskap. De väljer mellan ditt erbjudande och dina konkurrenters.

Syns du inte, så är du heller inte ett alternativ.

Matchar innehållet målgruppens behov?

Det första du behöver göra är att lära känna din målgrupp. Viktigt att tänka på här, är att din målgrupp består av både befintliga och presumtiva kunder. Befintliga kunder känner redan till dig och behöver en viss typ av information, medan presumtiva inte känner till dig och därför behöver en annan.

Vill du få fler kunder att hitta till din hemsida, är det alltså de presumtiva du vill satsa på.

Relevant innehåll genererar trafik som leder till affärer

När du väl lärt känna din målgrupp och vet vilka behov de har, är det dags att se över innehållet på din hemsida. Genom att skapa en ökande mängd relevant innehåll för rätt målgrupp, gör du dig synlig för Google och hamnar därmed högt upp i sökmotorn.

Syns du dessutom i flera kanaler samtidigt, inte bara på hemsidan, utan även på en företagsblogg och i sociala medier, märks det att ditt företag är aktivt, engagerat och ligger i framkant.

Vi hjälper dig från analys och strategi till produktion och publikation

På Skapa hjälper vi dig med målgruppsanalys och innehållsstrategi. Vi skapar nytt material eller bearbetar befintligt. Vi publicerar innehållet åt dig enligt en publiceringsplan. Vi ser till att du syns på hemsida, blogg och i sociala medier. Vi mäter resultaten regelbundet och arbetar mot uppsatta mål.

Om du vill få fler kunder att hitta till din hemsida, tveka inte att höra av digEffektiv kommunikation på webben gör stor affärsmässig skillnad för ditt företag. Se till att synas, du också!

  • Copywriter

Ett riktigt bra text berör människor och får dem att agera. Som copywriter hjälper jag er ta fram ett relevant innehåll, synliggöra det i digitala medier och väcka känslor hos er målgrupp. Med ett brinnande intresse för språk, kommunikation och reklam ser jag fram emot att hjälpa er nå ut med ert budskap.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *