För knappt en månad sedan lanserades WolframAlpha, en sökmotor baserat främst på vetenskapliga områden. Tough luck, Blondinbella. Forskaren Stephen Wolfram är drivkraften bakom projektet och det är en minst sagt fantastisk webbtjänst man har skapat. Målet är att erbjuda “all världens vetenskap till alla”. Man är på god väg…

Baserat på ens sökkriterium ger WolframAlpha väldigt utförliga svar i form av grafer, formler, konverteringar, historik eller vad som nu är relevant för frågan.

WolframAlpha levererar rappt svaret på avancerade matematiska ekvationer och formler, ger detaljerade svar på frågor kring historia, geografi, astronomi, väder m.m. m.m.

Jag rekommenderar att kolla på översiktsvideon på hemsidan för att se hur enormt kraftfullt WolframAlpha är.

Jag är nyfrälst och upptäcker spännande saker i tjänsten varje gång jag använder den. 2009 är verkligen ett spännande sökmotorår med både WolframAlpha och Twitter Search som utmanar Google.

Gå till WolframAlphas hemsida och börja utforska nu direkt!

Se även! Wolfram|Alpha teamet dokumentera deras första försök att gå live (online den 15 maj)

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Daniel Rytterqvist Svara

    För att inte tala om den nya sökmotorn Bing från Microsoft som släpps den 3 juni. Microsoft försöker positionerar Bing som en “beslutstjänst” istället för en söktjänst. Undrar om den får samma genomslagskraft som Google och när vi för första gången får höra “Bing it” istället för “Google it” i amerikanska filmer 🙂

    Källa: IDG
    https://www.decisionengine.com/Default.html
    https://www.idg.se/2.1085/1.232586/microsoft-lanserar-bing

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *