Jul och nyår står för dörren och det är inte utan att man ser fram emot lite avkoppling tillsammans med vänner, familj, Kalle och Karl-Bertil Jonsson.

Likt Benjamin Syrsa som delar med sig av sina julkort tänkte jag dela med mig av några tips som är väl värda att utforska under julen.
Det första tipset rör en mycket intressant onlinelagringstjänst som med lite handpåläggning även fungerar som en virtuell enhet i den vanliga utforskaren. Microsoft SkyDrive som är en del av deras Live-koncept utökade i dagarna utrymmet till 25GB. Det innebär att en hel del information kan sparas undan, delas och alltid vara åtkomstbar. Riktigt kul blir det när man hittar tredjepartsprogramvaror som Gladinet som låter dig mappa upp SkyDrive-kontot som en egen enhet i din utforskare likt C:.

Andra tipset är också en Microsofttjänst. I detta fall Live Mesh som kan bli något riktigt bra i framtiden. Inte minst presentationerna under PDC 2008 styrker detta. Live Mesh låter dig skapa ett synkat nätverk mellan dina datorer (och i framtiden mobiltelefoner) så att du alltid kan ha filer och mappar synkade mellan kollegor, vänner eller bara mellan jobb-, hemma- och den bärbara datorn. Läs mer på Live Mesh-sidan hos Microsoft.

Mycket Microsoft men nu blir det lite Google-tips. Google Trends och Google Insights är två verktyg man kan använda sig av för att se trender och statistik för sökord och webbplatser. Särskilt intressant blir det om man har en egen webbplats man kan styra över. På Google Insights kan man bland annat utläsa att sökningen julkort ökat med 90% de senaste 7 dagarna. Matchar man innehållet på sin webbplats och sökmotoroptimerar sin webbplats kan man med stor sannolikhet dra nytta av informationen på dessa platser.

Vi på Skapa ser en stor potential i online-marknadsföring i stort och tror att 2009 kommer att bli ett ännu viktigare år att vara synlig på webben. Webben som media är slagkraftigt, kostnadseffektivt och mätbart. Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med er online-marknadsföringssatsning.

Ytterligare ett par tips från Googlesfären som är värda att nämna är den gamla trotjänaren YouTube och Chrome.

Youtube har verkligen blivit vuxen under året som gått. Fler och fler företag använder tjänsten som en kanal att nå ut till sina kunder. Fler och fler medieleverantörer ser också nyttan i Youtube som kanal och släpper filmer och serier här. Ta en titt, sök efter någon produkt du vill veta mer om, ett djur du gillar, en stad du vill besöka eller en artist du inte hjört eller sett något av på 20 år. Jag lovar att du inte blir besviken.

Chrome är Googles vapen i webbläsarkriget. Vid första anblick och efter en tids användning ser Chrome ut att vara en trevlig browser, men om det är en värdig utmanare till de stora jättarna Firefox och Internet Explorer som släpper nya versioner återstår att se.

Googles godisask rymmer också en hel del andra favoriter som jag tycker ni bör kolla upp om ni inte redan har gjort det.

Det är lätt att hitta en eller flera favoriter!

Spotify måste också nämnas i denna tips-lista. Spotify är musiktjänsten som ser ut att kunna bli hur bra som helst. Redan nu älskar jag den! Utbudet är enormt, tjänsten är lättanvänd och snabb och sökverktyget är precist. Dagens spellista har hittils innehållit Depeche Mode – Black Celebration Css – Donkey och så klart Absolute Christmas 2005.

Har ni läst ända hit så är det väl inte mer än rätt att dela ut en liten julklapp! Jag ger bort en Spotify Free-inbjudan till de fem första som kommenterar inlägget! En perfekt julklapp till dig själv eller till någon du tycker om.

Oj, ett långt inlägg är till ända. Informationsmängden på nätet ökar explosionsartat och även om man arbetar med web hela dagarna och nyttjar Internet som främsta mediekanal hemma så inser man hur mycket nyttigt man missar. Vi på Skapa är duktiga att dela med oss när vi hittar intressanta saker och jag uppmanar er verkligen att göra detsamma. Nyttja era sociala nätverk för att göra Internet ännu mer användbart! Har du något intressant får du gärna tipsa mig också 😉

Till sist önskar jag er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 20 kommentarer

 1. Snigel

  Det är alltid roligt med julklappar! En Spotify-invit skulle göra mig glad!

  Jag önskar dig en god jul och många klappar!

 2. Pia

  Självklart kommenterar man om man kan få en spotify-invite på köpet 😉

  Första gången jag hittade hit, dessutom. Verkar ju vara min lyckodag, eller något.

  God Jul och gott nytt år till dig också!

 3. Edvard

  Jag vill också ha …Snälla, snälla, snälla

  1000 tack på förhand!

 4. Kenneth D

  Tjenis, happ sist som vanligt 🙁 finns det nån som vill förbarma sig och leka jultomte, med en invite till spotify i paketet ? Tack på förhand. // K

 5. Kenneth D

  Tjenis, happ sist som vanligt 🙁 finns det nån som vill förbarma sig och leka jultomte, med en invite till spotify i paketet ? Tack på förhand. // K

  kedase@gmail.com

 6. isak lundblad

  fick tjuvar tog min plånbok och mp3 mm, en trevlig med en positivt som en invite till julen.

 7. Anton

  Jag skulle verkligen kunna tänka mig en spotifyinvite 🙂

 8. Emma Rubin

  Jag skulle väldigt gärna vilja ha en spotify invite =)

 9. Joakim

  Hejsan Jag skulle väldigt gärna vilja ha en spotify .Hoppas de går mvh jocke

 10. Anna E

  Jag skulle göra vad som helst för en spotify inbjudan : ) Bra inlägg!

 11. Malin Rydell

  Tack för bra tankenötter! Julen klarade jag mig igenom med hjälp av underhållning från de nära och kära men i dessa mörka vinterdagar skulle en Spotify-invite veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerkligen förgylla min vardag! ;o)

 12. Sebastian

  Hej, hoppas att du har inbjudan kvar och att du kan dela den med mej!! det skulle vara jätte snäll av dej..
  Tusen tack!!

  sebbep1@hotmail.com
  MVH
  Sebastian

 13. Philip

  om du har några spotify invites skulle de va nice o få en 😛

 14. Pingback: 8F – spotify info » Blog Archive » SkyDrive, Spotify invites, Chrome och andra tips som förgyller julen …