YouTube – så funkar det

Du har säkert varit inne på YouTube för att kolla musikvideos eller komiska klipp, men YouTube fungerar även mycket bra som ditt företags videokanal, där dina kunder och intressenter har lätt att hitta era filmer. Även många stora företag som till exempel SVT, TV4, Kanal 5 och Arla använder YouTube som sin kompletterande videokanal.

Det första du behöver göra är att skapa ett konto och döpa din kanal, vi valde till exempel SkapaVideo för vår kanal och får då adressen youtube.com/skapavideo.

När konto och namn är fixat är det dags att anpassa din kanal enligt ditt företags grafiska profil, det går att välja speciella teman eller fritt justera textfärger, typsnitt, bakgrundsbilder och placering av de olika modulerna efter egna idéer.

När din design väl är på plats är det dags att börja ladda upp film. Det går att få riktigt bra kvalité på sina filmer på YouTube, och ju bättre upplösning din orginalfilm har desto bättre kommer det se ut. En film med upplösning på minst 1280 x 720 (16×9 HD) och med kodek H.264, MPEG-2 eller MPEG-4 kommer ge en sjyst kvalité.

För att filmen ska hittas vid sökningar på YouTube eller i sökmotorer ska du välja en relevant titel och beskrivning och “tagga” filmen med relevanta ord.

Hör gärna av dig om du har frågor, eller vill ha hjälp med att skapa din egen YouTube-kanal.

 • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 3 kommentarer

  • radamiro Svara

   Ljuder i youtubes videon har slutat at fungera i min dator. Man kan se videon, men det kan inte lyssna på den. Det finns en länk medamför som ska klickas på för att få fram ljudet, men det fungerar inte alls.
   Vet någon varför detta har hänt? Det kaske är en särskilt programfunktion som kommit bort, men jag lyckas inte hitta vad.
   Vet någon hur man återställer ljudfuntionen?
   ,

   • Skapa AB Svara

    Hej,
    Det är svårt att veta vad som kan vara problemet.
    Jag har själv upplevt detta problem, i Google Chrome på en Macbook. Enda som hjälper är en omstart av webbläsaren.
    På senare tid har det dock fungerat bättre. Kanske finns det en uppdatering av systemet eller webbläsaren som löser problemet?
    Mvh, Pierre

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *