Jag vill först och främst ta tillfället i akt att tacka alla som kom till Webbseminariet “Från prospect till kund med sociala medier” i torsdags på Swedish Taste. Alla ni som kom bidrog verkligen till en lyckad frukost med intressanta diskussioner, frågor och trevligt sällskap. 

Morgonen inleddes med att Daniel Solving, Litium, samtalade med en av grundarna till Familjeapoteket.se, Louise Jansson, och Erik Swan från Litium om satsningen www.familjeapoteket.se. Familjeapoteket.se är nyligen lanserad och ligger i startgroparna för e-handel med receptbelagda och icke receptbelagda läkemedel och egenvårdsprodukter. De är idag de enda som ansökt om tillstånd för att sälja enbart på webben nu när monopolet upphör. Som vi ser det har de en jättepotential och det är spännande att följa deras väg från ax till limpa.

Louises tips till alla som står inför satsningar på webb och e-handel är att planera noga, men också att våga satsa och lansera delprojekt i stället för att vänta till hela webbplatsen och e-handeln är komplett. Vid varje dellansering får man en skjuts framåt i projektet och ny motivation. Framöver kommer de att satsa mycket av sin marknadsföring på  sociala medier, samarbeten som med Netdoktor, bloggar, fler experter i realtid på sin webbplats och öppna diskussioner.

Jätteroligt att så många besökare engagerade sig och ställde bra och relevanta frågor till både Erik och Louise! Många av frågorna berörde just e-handel och hur den ser ut i framtiden, uppelvelser, och e-handel mot privatpersoner och b2b.

Efter paus och utlottning av presentkort på iTunes Store och E-handlarens Handbok genomförde Erik Ekholm från Skapa sitt spännande föredrag “Från prospect till kund med sociala medier”. Med ett fokus på hur du kan göra bättre affärer på webben med sociala medier gick han igenom Twitter, Facebook och YouTube och ett antal till kanaler. Eriks budskap är i korta ordalag att alla företag, oavsett bransch, måste våga öppna sig mot sina besökare och kunder och våga konversera och därmed skapa konkurrensfördelar samt fler och bättre affärer.

Om du har frågor kring Eriks föredrag, e-handel eller något annat som vi berörde under seminariet, så tveka inte att kontakta mig sofia.bjorsander@skapa.se eller daniel.solving@litium.se.

Länkar till seminariet hittar du här:

Sammanställning av länkar på Webbseminarium.se

Var du där? Bilder på Flickr

Eriks föredrag i sin helhet från Bambuser, samt delar av övriga seminariet. (Uppkopplingen krånglade tyvärr för oss och därför är filmen hackig. Vi beklagar detta!)

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *