Tillsammans med vår samarbetspartner Hilanders reklambyrå gjorde ABS Group om sin kommunikationsplattform. I samband med detta anlitades Skapa för att omarbeta ABS Groups närvaro på webben. För att hålla samman kommunikationen kompletterades reklambyråns kompetens med vår inom webbstrategi, vår erfarenhet från omfattande webbprojekt och formgivning och guidelines för webb.

För att budskapet skulle bli tydligt och webbplatsen få rätt struktur, började vi med att sätta oss in i den nya kommunikationsplattformen och utvärdera mål och syfte med webbplatsen. Vi ville visa att ABS står för helhetslösningar, kompetens och erfarenhet inom vattenbehandling. Målet var att webbplatserna i varje land skulle stärka ABS Groups varumärke och förse alla intressenter med nyheter och information. Vår utgångspunkt var också den att vi även i navigeringen ville frångå produktfokus och i stället kommunicera en helhet i erbjudandet.

Vi föreslog en webbplats med avskalad formgivning med 21 språkversioner där varje land skulle kunna administrera sin webbplats.

Besök webbplatsen

Den struktur, navigering och formgivning som finns på ABS webbplats idag gör det enkelt och snabbt att navigera. Det bildspråk och rubriker som används kommunicerar tydligt att kunden och dess behov av vattenbehandling står i centrum. Menystrukturen är konstruerad med tanke på vad kunden har för ändamål med ABS produkter till skillnad från den tidigare webbplatsens navigering med produkten i centrum.

ABS har förbättrat sin image och kommunikation på webben och alla dotterbolag har möjlighet att ta ansvar för sin egen webbplats. Det tar bara några timmar för varje ny webbadministratör att komma igång och arbeta med webben och uppdatera text och bild.

Under det projektet med utvecklingen av ABS webbplats producerade vi också webbplatser för två andra företag inom ABS Group, Scanpump och Pumpex.

Företagsinformation:
ABS Group är ledande inom ledande pumpteknik, mixers, luftningssystem, kontroll samt övervakningsutrustning för pumpsystem. ABS tillgodoser vattnets transport och behandling och förser ett oräkneligt antal människor i över 100 länder runt jorden med vatten.
www.absgroup.com

Bilder från projektet:

Kontakt
Om du vill veta mer om det här projektet eller liknande så kontakta gärna:
Erik Ekholm,
erik.ekholm@skapa.se
Telefon: 031 30 111 51.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *