Vimeo åker HD på nätet

YouTube har med sin popularitet spridit sig som ett virus till alla som vill ta del av, och ladda upp egna filmer på nätet. Det ploppar ständigt upp nya konkurrerande webbplatser som erbjuder videotjänster liknande YouTube. Några av de mer kända är Break, metacafe, Flurl och Google video mf. Gemensamt för dessa är att de har begränsningar som kan tyckas göra dem otillräckliga. Viktiga aspekter som spelar in är kvalitén (påverkas beroende på hur hårt en film komprimeras), filstorleken samt längden på filmklippet.
YouTube har valt att begränsa sina medlemmars filuppladdningar så att filmklippen endast får vara 10 minuter långa och max 1024MB stora.

Det största problemet med YouTube är att majoriteten av alla filmklipp som finns att beskåda har så pass dålig kvalité. Att visa filmerna i fullskärmsläge på sin väggTV eller datorskärm förstör helhetsintrycket markant då Manuel i Faulty Towers upplevs ha en mustasch och ögon som är uppbyggda av fem stora pixlar på skärmen.

[youtube]o8DngrgIpS0[/youtube]

 

Ett alternativ till YouTube och alla andra videosajter är Vimeo som numer har stöd för HD filmer i 1280×720 upplösning. Att se en sådan film i fullskärm är en fröjd för ögat och sinnet :-).

Länk till filmklipp i HD

På Skapa är vi ständigt på jakt efter ny teknik som kan gynna våra kunder. Vimeo är ett bra exempel på hur video med framgång kan användas på nätet. Vill ert företag också åka HD på nätet? Kontakta oss så kör vi tillsammans.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *