Våra favoritappar

Tidigare har jag i miniserien “App to Date” bland annat har berättat om Skapas syn på appar och vårt senaste app-case. Som en liten avslutning på tänkte jag nu ge er några heta tips på bra och användbara appar. Till min hjälp tar jag tre kollegor, nämligen copyn Hanna, systemutvecklaren Jimmy och AD:n Pierre. Häng med!

Hanna, copywriter

Favoritapp: Skype, som är ett program i vilket man kan föra kostnadsfria samtal via Internet med människor över hela världen.

Kommentar: Appen är superbra och dessutom gratis. Jag använder den för att prata med min man i USA, med brorsan i London och kompisar som bor en bit bort. Den är superenkel och helt enkelt en mobil variant av Skype för datorn. Den lyfter verkligen min vardag.

Önske-app: Jag har länge letat efter en riktigt bra app som kan hjälpa mig att spela in telefonsamtal, men har tyvärr inte hittat någon som håller måttet än. En sådan app hade varit ett bra stöd i mitt arbete bland annat.

Har du tips till Hanna? Lämna en kommentar eller tweet!

Jimmy, systemutvecklare

Favoritapp: Nästa tur, som är en app utvecklad för kollektivtrafiken i Göteborg.

Kommentar: Med den kan jag kolla när nästa spårvagn går, vilka vagnar som går från vilken hållplats och så vidare. En enkel funktion som är ett grymt komplement i vardagen, jag slipper skriva ner tider på lappar och kan alltid dubbelkolla snabbt och lätt efter uppdateringar.

Det har varit mycket snack kring huruvida smart-phonen med sina appar är en belastning snarare än en möjlighet. Vad säger du Jimmy?

Jag kan tänka mig att det för många är ett störande moment att hela tiden ha tillgång till rena nöjen som spel och Facebook. Men samtidigt tycker jag att fördelarna med att ha tillgång till mailen, webben och världens alla funktioner var man än befinner sig övervinner nackdelarna.

Pierre, art director

Favoritapp för iPhone: Instagram, som är en mycket populär foto-app där du kan skapa olika effekter med hälp av diverse filter och funktioner. Fotona hamnar i din personliga fotokatalog, som går att koppla till bland annat Twitter, Facebook och Tumblr.

Favoritapp för iPad: Flipboard, Moodboard och Sonos (för musikstyrning i hemmet)

Du som är fotograf, tycker du inte att foto-appar med färdiga effekter är fusk?

Äh… Tittar på man de som använder Instagram för att piffa sina foton går det ganska lätt att avgöra om personen i fråga är en duktig fotograf eller bara flitig effekt-missbrukare. Skalar man av effekterna blir det snabbt uppenbart hur professionell fotografen är.

Vilka appar laddar du generellt sett ner?

Jag är inne en hel del i App Store och kikar på nyheter och populära appar. Hittar jag en riktigt snygg app med självklar nytta så går den hem hos mig. Det är mina två krav – snygg design och självklar funktion.

Caisa, skribent

Det är många olika appar som slåss om min förstaplats. Själv är jag en sån där som plockar upp telefonen varje ledig stund för att uppdatera Twitter, maila, skriva påminnelser eller bara spela något fånigt spel. Därför kommer här en skön blandning med appar som är värda att kolla upp:

Vardags: BabyMonitor och Swedbank
Underhållning:
BubbleShooter och Fisheye
Socialt:
Bump och Twitter
Foto:
Instagram och Hipstamatic
Musik:
Spotify

  • Webbredaktör

Caisa Lintunen arbetade hos Skapa som webbredaktör en tid, hon har nu slutat hos oss men hennes artiklar finns fortfarande kvar att läsa på vår sajt. Vill du komma i kontakt med någon på Skapa klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *