Tänkt att skaffa nya vantar i vinter?  Vill du använda din mobil obehindrat utan att frysa om händerna? Då har jag ett par tips nedan som kan hjälpa dig i ditt vantval!

Just nu finns tre innovativa varianter på marknaden. Den första vanten heter “Etre Touchy” och påminner om en klassisk jägarvante, där pekfinger och tumme inte har någon “topp” för att underlätta mobilknappande. Variant två heter kort och gott “Dots” (the iPhone Glove) och har små metallknappar på fingertopparna för att underlätta navigering på iPones touch screen. De små metallknapparna skall enligt utsago inte repa skärmen… Allternativt till dessa två lätta små vantar finns den mer kraftiga skidvanten Swany Ski Glove med inbyggd Bluetooth för mobilsamtal.

Vantarna ovan är exempel där företag väljer att producera produkter som kompletterar en redan befintlig (stor)säljare eller drar nytta av en aktuell företeelse. Det finns många bra exempel och den gemensamma nämnaren är oftast en stark idé och att företaget ofta är webbaserat.

Här är ytterligare några exempel på företag som väljer att utnyttja kända varumärken i sin marknadsföring;

För er som vill utnyttja vantarna och de sociala nätverken på webben maximalt så släpper Inq Mobile en mobiltelefon där kända och spridda onlinetjänster som Facebook, Live Messenger, Skype, last.fm och andra tjänster är fullt integrerade i telefonens operativsystem. Den marknadsförs som “the world’s first social mobile”.

IKEA har en uppsjö “parasiter” som lever på att producera kompletterande produkter till IKEA-klassiker som hyllorna Expedit och Billy (Parts of Sweden), köket Faktum (Diffrey) eller soffan Karlanda mfl (Bemz).

Vet du några bra exempel på företag eller produkter som “lever” på andra? Kommentera gärna och berätta!

 • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 3 kommentarer

 1. Nils Svara

  Hittade en till webb som jobbar med köksluckor till Ikeas köksstomme Faktum – precis som Diffrey, men lite bättre förpackat.

  /Nils

 2. Pointlr Svara

  Jag testade Pointlr (små silikon-knappar som man sätter på sina egna vantar!). Funkar jättebra till iPhone och jag kan ha min egna vantar kvar och inte köpa dyra nya.

  Calle

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *