Plötsligt händer det! Barack Obama twittrar och helt plötsligt finns det en flod av nya webbkonsulter, sociala media experter, SEO-konsulter (okej, de har varit med ett tag), webbstrateger….  Vad gjorde de innan?

Att allt fler vill sälla sig till den digitala konsultskaran. Min insikt om detta har vuxit under våren som gått genom det att jag ser hur många konsulter/experter som samlas under olika seminarier för att lyssna på varandra och tycka till. Genom att fler och fler sociala-media-experter följer SkapaAB:s Twitter-feed. Fler som kommer till vårt Trendseminarium nu än tidigare. Skaran växer och marknaden växer. Utvecklingen känns riktigt spännande och rolig och vi är mitt upp i den. Efter 13 år i branschen, för vår del, sker det en tyst kommunikationsrevolution.

Vi var länge ganska ensamna, men det är alltså många konsulter av olika slag som nu har förstått grejen med webb. Det är idag flera som kan det grundläggande och har många åsikter. Men händer det något på riktigt? Var finns alla affärsmål och långsiktig varumärkeshantering på webben? Var är de som gör något? Och framför allt; var finns de som tar ett helheltsgrepp kring den digitala kommunikationen?

Allt för många är för nichade inom sitt område kring webbkonsultation och saknar viktiga beståndsdelar i sitt erbjudande som jag uppfattar det. SEO, till exempel, är något som inte skall lejas ut till utomstående krafter. Det är något ni själva skall arbeta med aktivt, med stöd från en byrå som kan webben som helhelt. Likaså sociala media. De är ingenting utan de affärsmässiga målen och kunskapen om varumärkeshantering. Många traditionella reklambyråer vacklar idag då de är bemannade enligt gammaldags tradition och kommunikation, något som inte fungerar riktigt idag. Kanske har de en ensam webbstrateg som skall täcka in byråns och kundernas alla behov.

Det skall bli spännande att se hur utvecklingen ter sig. Just nu har webbranschen luft under vingarna vilket skapar intresse, möjligheter, lycksökare och informationsöverflöd. Men som de flesta av oss vet sedan tidigare, så brukar det stabiliseras efter ett tag. Och det blir riktigt spännande!

 • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 2 kommentarer

 1. Social Media Konsult Svara

  Tack Sofia!

  Det finns otroligt många “bra” konsulter inom webb där ute, och några har till och med blivit b-kändisar (blogg-kändisar ;)) då de spenderar 8 timmar om dagen med att blogga, twittra, kommentera och få ut sina åsikter till absurdum och samma fråga landar i min mun – När fasen hinner de leverera? Att genomföra analys, definering, skapande samt uppföljning av en webb-relaterad strategi – Oavsett om det är inom social media, sök eller innehåll – så tar det tid! Mycket tid!

  Nej, tack.. Alligatorer finns det många av i webbkonsult svängen (stor mun, små öron = anti social media princip)

  Mvh
  Magnus

  • Sofia Svara

   Tack själv för att du läste mitt blogginlägg. Även om jag skrev inlägget för ett tag sedan så tycker jag själv att det fortfarande är aktuellt.

   Återkom gärna om du har fler tankar och frågor kring att välja konsult på webben eller kring att visa resultat i online kommunikation.

   Hälsn.
   Sofia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *