Vad innebär Skapa MediaPac? Erik Ekholm förklarar

Erik Ekholm, VD på Skapa sedan 1996, är lite av en veteran när det gäller att jobba med innehåll för webben. Vi frågar honom om Skapas nya tjänst MediaPac- en effektiv lösning för alla företag som vill stärka sin online- kommunikation.

Inledningsvis, vad är din syn på innehåll?

Innehåll är idag, och har egentligen alltid varit, det centrala när det gäller online- kommunikation. Grovt sett kan man säga att du vill skapa ett innehåll som definierar ditt företag så tydligt att Google skickar rätt besökare till dig.

Skapa har ju tagit fram en innehållslösning som kallas för Skapa MediaPac- vad är bakgrunden?

Vi har alltid sagt att innehåll skapas bäst av kunden själv. Men genom åren har vi sett att det är väldigt svårt för kunderna att skapa sitt innehåll helt själva. Vi har gjort stora innehållsprojekt för en del av våra kunder, ofta massiva engångsinsatser, t.ex. nytt innehåll för koncerngemensamma webbplatser hos globala bolag. När projekten avslutats brukar alla dra en lättnadens suck. Och så händer ingenting sen. Det var här någonstans tanken om Skapa MediaPac föddes. Vi ville hjälpa våra kunder att skapa en effektiv strategi och plan som fungerar över tid, där vi tar ett övergripande ansvar för allt som rör innehåll.

Vad är det som särskiljer Skapa MediaPac från det som andra innehållsleverantörer erbjuder?

När vi genom åren har jobbat med online-kommunikation, har vi sett vilka behov som finns hos kunderna. Därför har vi skapat Skapa MediaPac helt baserat på kundbehoven. Vi tror att detta är en unik produkt på marknaden så till vida att den tar hänsyn till kundernas behov av ett helhetstänk. Det betyder att vi måste ha en tydlig strategisk inriktning på innehållet och förmåga att skapa text, foto, video, osv. Innehållet måste dessutom vara anpassat för webben på flera olika sätt. Det ska vara läsbart på skärm, Google-vänligt osv. Det ska dessutom vara publicerat på ett optimalt sätt, inte bara på ett enda ställe, utan i flera olika kanaler. Sedan ska innehållet också mätas mot uppsatta mål och följas upp. Där någonstans, i hela den här processen, särskiljer sig tjänsten från andra erbjudanden. Det är många som kanske erbjuder enskilda delar av det, som att skapa texter till webben, bilder, video, tjänster kring mätning osv. Men vi tar helhetsgreppet, för att se till att det vi skapar blir bra för kunden.

Vill du veta mer om Skapa MediaPac?
Kontakta gärna Erik Ekholm: 031 30 111 51

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *