Twitter introducerar XL-tweets på 280 tecken.

I september startade Twitter ett test för en utvald skara användare som fick möjlighet att skriva tweets på upp till 280 tecken. Fram till dess har gränsen varit 140 tecken.

Onsdag natt (2017-11-08) öppnade Twitter upp möjligheten till 280 tecken för resten av alla användare.

Från början fanns en oro från många att alla Twitterflöden skulle bli överfulla med långa tweets men efter en periods testande visade sig att de flesta fortfarande höll sig en bra bit under 280 tecken. Nyhetens behag gjorde att de flesta i början gjorde test-tweets på 280 tecken för att sedan gå tillbaka till sina normala textlängder.

Så här säger Twitter om förändringen…

Vad tycker du om twitters förändring?

Räcker det med 140 tecken eller är det bra att Twitter utökar till 280?
Kommentera eller rösta i tweeten nedan.

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *