Blu-ray-spelarna rasar i pris och är snart var mans egendom. Men veteranen Laurie Fincham, chefsforskare på på bild- och ljudbolaget THX, spår att loppet redan är kört, rapporterar Prylportalen.se.

I dag kan du få en stationär blu-ray-spelare för under 3.000 kronor. En bärbar dator med inbyggd Blu-ray kostar mindre än 10.000 kronor (Sony Vaio VGN-FZ31M och Dell Inspiron 1525 går lös på 9.700 respektive 9.300 kronor).

Dell-datorn har en 15,4 tums bredskärm för filmtittande och kommer nu alltså med Blu-ray som tillval, enligt Tech World.

“Räkna med att vi inom kort får se fler datorer med Blu-ray-spelare ramla ner till de här prisnivåerna då prispressen på datorer för närvarande är svindlande snabb”, skriver Prylportalen.

Men skivformatet kommer inom kort att bli hopplöst frånsprunget av onlinetjänster eller media på flashminnen.

Experter menar nu att även nya högupplösta format på skiva är dödsdömda, lite beroende på hur snabbt flashminnen kommer att sjunka i pris.

“Personligen tror jag att det är för sent för Blu-ray. Folk kommer bara att vara intresserade att byta ut sina dvd:er när hd-filmer blir tillgängliga på flashminne”, tror Laurie Fincham enligt brittiska Home Cinema Choice Magazine.

“När Blu-ray till slut hittar sin massmarknad kommer det finnas flashminnen på 128 GB. Varför skulle man vilja köpa filmer på ömtåliga och långsamma skivor då?” säger Laurie Fincham till tidningen, enligt Prylportalen.

Källa: Länk>>

 • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 1 kommentarer

 1. Tobias Svara

  Kan man ta DVD som parallell…
  Idag har vi flashminnen på dubbla dvd-storleken. Ändå säljer DVD. DVD finns i datorer men en stationär spelare har sina fördelar. Inte bara bildmässigt.
  Det finns ett stöd för DRM på skivformatet. Stöds det på flashminnen…
  “När Blu-ray hittar sin massmarknad…” Idag råder en HD-hysteri som aldrig förr och för den som vill ha HD-material och vara laglydig är Blu-ray det enda vettiga valet. Antalet filmer är stort och växer för varje vecka.

  Långsamma skivor… man får väl snabbspola då eller 😉

  Nej, jag tror inte blu-ray är dött, men framtiden får väl utvisa 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *