Titta på kroppen som i Google Earth

Google Labs har släppt en funktion för att titta på kroppen på samma sätt som man använder Google Earth. Man zoomar in, väljer lager, vrider och vänder på kroppen.

Det borde vara ett utmärkt verktyg för läkare som diskutera kring kroppen med sina patienter. För er som har barn är det ett utmärkt verktyg för att visa på hur kroppen är uppbyggd. Inom skolan bör det också ha en given plats för lärarna att använda. Detta blir så mycket mer givande än att titta på ett plast-skelett!

För några år sedan opererades jag för diskbråck. Läkarna försökte att skissa hur det såg ut runt nerverna, diskarna och kotorna i ryggraden. Det är ju svårt att visualisera det med en blyerts skiss på ett papper. Något bättre blev det när jag såg bilderna från magnetröntgen. Tänk om de hade kunnat använda denna tjänst. Eller ännu  bättre, tänk om de kunde använda mina magnetröntgen-bilder direkt till en WebGL-modell, så att de kunde peka på exakt vilket problem jag hade.

google-bodybrowser-diskbrack

Bilden visar hur jag har zoomat in på ryggraden och skalat bort allt utom skelett och nerver. Jag kan vrida och vända på bilden och förstå precis hur nerverna kan komma i kläm om disken flyter ut. Om du vill titta på den här vyn är länken här – dvs en vanlig webblänk: https://bodybrowser.googlelabs.com/body.html#ui=0,1&opa=s:0,m:0,sk:0.58,c:0.58,o:0,ci:0,n:1&sel=&lab=&nav=8.69,100.95,20.61.

Google Body använder WebGL för att skapa 3D-effekterna. Därför krävs det att du har en webbläsare som stödjer WebGL. Enklast tycker jag att det var att uppgradera till Firefox 4 Beta. Då fungerar det direkt. Men det fungerar också i beta-versioner av Chrome och Safari.

Tänk när vi kan få presentationer i 3D med full webbfunktionalitet, dvs inlänkat material i form av filmer och funktioner i 3D-miljön. WebGL lovar mycket av detta. I slutet av nittiotalet kom något som hetter VRML där man kunde göra enklare 3D-modeller som man kunde vrida och vända på. Det vi ser idag verkar otroligt mycket mer lockande. Koppla detta sedan till en snygg 50-tums 3D-TV och det börjar likna något!

Här är teknik som pekar ut helt nya möjligheter till marknadsföring, försäljning och kundsupport.

Här kan du se Googles Bodybrowser live!

Läs Mashables artikel om Google Bodybrowser.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *