Hösten är här och sommarens härliga dagar är snart bara ett minne blott. Under våren talades och skrevs det en hel del om hur sociala medier maximerar företagens marknadsföringssatsningar online.

Strax innan sommaren kändes det kanske lite tungt att dra igång en social mediesatsning men nu lagom till hösten är det perfekt att påbörja en satsning för er närvaro på internets sociala medie-plattformar.

Det är viktigt att det sker i lagom takt och jag tänkte ge några grundläggande tips som hjälper till att ge ökad synlighet på webben i form av 5 webplatser man bör synas på.

LinkedIn
LinkedIn är det perfekta affärsnätverket. Skapa en profil och knyt dina affärskontakter, kunder och vänner till dig. LinkedIn ger en ökad synlighet i sökmotorerna och ens profil kommer ofta högt upp i det organiska sökresultatet. Tänk därför på att utforma din profil med nyckelord som ger dig ytterligare utrymme hos exempelvis Google

Facebook
Facebook ses ofta som ett vän-nätverk men med en rätt utformad profil kan man nå ut med ett affärsmässigt budskap till sina vänner, kollegor och kunder. Skriv om din bransch och ditt företag, skapa en sida för ditt företag som dina kontakter kan besöka och bli en expert inom ditt område på Facebook genom att hålla en dialog med dina potentiella kunder.

Youtube
Finns det rörlig video i er organisation måste den finnas på Youtube! Youtube är den bästa plattformen för att skapa en viral kampanj men även för att presentera kursmaterial, företagspresentationer och kundvitten. Kom ihåg att sökmotoroptimera dina texter på Youtubesidorna så kommer du även komma högt i sökresultaten med dessa sidor. Förhoppningsvis blir fler kunder, prospects och leads resultatet av detta.

Bloggen
Har ni bara tid och ork för en plattform bör bloggen vara första prioritet. Sökmotorer älskar bloggar tack vare deras innehåll, uppdateringsfrekvens och struktur. Konsumenter älskar bloggar då de ofta inte upplevs så företagsmässiga utan kan hålla en mer tillbakalutad attityd men fortafarande vara mycket säljande. Bloggen ger ett utmärkt tillfälle att använda specifika nyckelord. Nyckelord som kan ge dig ökad synlighet i sökmotorerna.

Twitter
Twitter möts ofta av skepsis och anses ibland bara vara ett verktyg för en liten skara människor som mäktar med att skriva om allt de gör. Twitter kan dock vara ett utmärkt verktyg för dina affärer. Twitterinlägg blir synliga i sökmotorerna. Se därför inläggen som en chans att synliggöra nyckelord som är av vikt. Att skriva intressanta inlägg och posta intressanta länkar på Twitter ger dig också en chans att bli kunskapsledare bland dem som följer ditt flöde.

Frågan är inte längre om man ska satsa på Internets sociala webbplatser och tjänster för sin marknadsföring utan när. På Skapa har vi mångårig erfarenhet kring marknadsföring och strategier online och vi hjälper er gärna att nå ut till era potentiella kunder.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *