Mobila tjänster och lösningar, kanske framförallt på Windows Mobile-plattformen, är något som ligger mig varmt om hjärtat. Både i jobbet men också privat. Dagens mobiltelefoner erbjuder så mycket möjligheter och funktioner att många bara skrapar på ytan av ens telefons kapacitet.

Jag ska i en liten serie inlägg här på Skapa.se lyfta fram några av mina favorittjänster, -verktyg, -program, -trender, -webbplatser och enheter.

Vi hoppar på dagens ämne direkt: Mobila tjänster

5 Mobila tjänster för en bättre mobil vardag.

Jag har valt ut fem mobila tjänster som jag nyttjar ofta och som verkligen ger mobiltelefonen
ett mervärde. Det är fem vardagliga tjänster utan så mycket krångel. Att mobila tjänster är
lätta att använda är en förutsättning för ett fortsatt användande.

1. Dashwire

Först ut är Dashwire, en webbaserad backuptjänst för din telefon. genom att synka med
Dashwire.com över exempelvis 3G-uppkoppling har du alltid dina foton, filmer, kontakter, sms
och samtalsloggar nära till hands på webben om olyckan skulle vara framme. En mängd trevliga
funktioner ger dashwire en solklar plats i denna top-5-lista.

2. Google Maps

Nästa tjänst ut på banan är en klassiker. Google Maps. Särskilt Google Maps for Mobile. Det är
helt klart en av de bästa gratisalternativen för navigering och positionering som finns. Den
integrerade sökfunktionaliteten, att kunna söka i den det område jag befinner mig baserat på min gps-position och möjligheten att visuellt kunna visa på kartan var mina kontakter i telefonens
adressbok bor och arbetar samt att kunna få vägbeskrivning både till kontakter och sökträffar är två kanonfunktioner.
Lättanvänt, snabbt och stabilt. vad mer kan man begära?

3. Mobilbank

En annan tjänst jag rekommenderar är mobilbanken. I synnerhet Swedbanks då det är denna jag använder. telefonbanken känns riktigt onödig när jag, utan väntetider, kan sköta de basala bankärendena via telefonens webbläsare. Flytta pengar mellan konton och kolla kontosaldo har aldrig varit smidigare.

4. Epost-hantering

En väl inställd hantering för epost är nästa rekommendation. Många av dagens telefoner har bra epostklienter som gör det mycket smidigt att hantera eposten även då du inte sitter framför datorn på kontoret eller har laptopen igång. För en tid sedan möjliggjorde även Googles GMail hantering av mail med  POP3 och IMAP. Har du inte ett konto så registrera dig och ta med dig din epost var du än befinner dig.

5. Hantering av mobilfoton

Nästa tjänst som bl.a. erbjuds av Flickr och Picasa är möjligheten att ladda upp bilder direkt till dessa fotowebbplatser direkt från din mobil via epost eller en tredjepartstjänst. nu kan du snabbt och enkelt publicera en mobilfotoblogg eller bara ha en enkel och smidig lösning för att visa släkt och vänner bilder på resan du just befinner dig på. Vätternrundan ’06 och ’07 är exempel på då jag använde mig av tjänsten. Se bilderna från Vätternrundan här.

Exemplen ovan är bara toppen på ett isberg av möjligheter som din mobiltelefon erbjuder. Vill du få ut mer av din mobil, ta lite tid och utforska din telefon, inspireras av tjänster som du hittar på Internet. Se vad andra har gjort och försök hitta jobb-och nöjesscenarion som liknar de som just du ställs inför. Du kommer hitta mängder av finurliga lösningar som hjälper dig i just din mobila vardag. Såväl inom jobbsfären som den privata.

Nästa gång ska jag lyfta fram fem verktyg och program som är riktiga guldkorn, missa inte detta vad du än gör.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *