Idag ska vi titta närmare på de alternativ som Google erbjuder på en gjord sökning i deras sökmotor. Det finns flera användbara och roliga inställningar man kan göra genom att klicka på ‘show options’ när du fått fram ditt sökresultat.

Låt oss titta närmare.

Ett klick på show options tar fram denna meny:
Som vi ser kan man välja att filtrera sitt sökresultat på tidpunkt, utöka sitt sökresultat eller visa sökresultatet ur olika vinklar.

capture11

Att sortera på tid och kunna välja ut ett tidsintervall är definitivt något som jag ser en stor fördel med. Att snabbt kunna välja att bara visa videor, forumposter eller recensioner är också något som är mycket användbart.

Tittar vi vidare hittar vi alternativen för att kunna få sökresultatet ännu mer användbart och överskådligt. Vi kan välja att visa en utökad beskrivningstext till sidan, visa bilder eller att se priser som hämtas från sidorna.

Wonder Wheel och Timeline ger en ny approach till sökning. Via Wonder Wheel kan vi se samband mellan företeelser, människor, ting och mycket annat. Timeline ger en mycket bra grafisk överblick av ett sökresultat visat på en tidslinje.

Jag väljer att illustrera de senare funktionerna nedan och använder John F Kennedy som exempel.

capture2

Ovan ser vi hur man snabbt kan navigera från John F Kennedy till John F Kennedy Jr och flera andra närbesläktade sökningar.
Nedan ser vi hur John F Kennedy figurerat i media och hur hans liv har sett ut under åren 1960-2009 respektive 1962-1964.

capture3

capture51

Hur använder du Googles utökade sökmöjligheter? Vilka användningsområden ser du? Kommentera!

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *