Social media optimization – det nya SEO!

Alldeles nyss gjorde vi ett test med en bloggartikel som vi ville optimera för frasen “miljösmarta transporter”. På mindre än två minuter ligger vi på de två översta platserna på Google.se på den frasen. Varför ska ni anlita dyra SEO-tjänster och speciella SEO-konsulter när man kan nå dessa resultat.
Nyckeln är bloggformatet i kombination med indragare som Twitter, YouTube och Facebook. De sociala medierna har en enorm uppmärksamhet från Google. De ger en både en snabb och en kraftfull effekt på sökresultatet.

Tänk Inbound Marketing istället för SEO

Tänk er att ni har några uttryck i er verksamhet som ni vill “äga”.  Om ni skriver några bloggartiklar varje månad som innehåller dessa uttryck, kommer ni att efter ett par år ha fler än hundra artiklar som positionerar er exakt där ni vill vara i Googles ögon. Dessutom attraherar dessa artiklar exakt rätt besökare till er webbplats. Detta är en del av det vi kallar Inbound Marketing.

Snabbt resultat för artikeln “Miljösmarta transporter – Skapa testar”

Här nedan ser ni en bild från Google-resultatet kl 15.13. Det är mindre än två minuter efter att jag publicerade artikeln “Miljösmarta transporter – Skapa testar” på denna webbplats kl 15.11.

2011-02-07_152306

Miljösmarta transporter

Här nedan ser du hur det såg ut precis innan vi publicerade, dvs kl 15.11 på sökorden miljösmarta transporter:

Miljösmarta transpoter 2

Miljösmarta transporter 2

  • CEO

Jag brinner för content marketing och vad det kan göra för våra kunder - speciellt inom B2B-marknadsföring. Sedan är det även grymt spännande att få använda de senaste trenderna och teknikerna för att ta fram verksamhetsnära applikationer och tjänster som löser våra kunders problem och behov. Det som jag tycker är roligast är att leverera till våra kunder och få höra att de är supernöjda och har fått mycket nytta av det vi gjort. Den känslan strävar vi efter vid varje leverans. 0705-53 21 32 | erik.ekholm@skapa.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *