Vi på Skapa utgår alltid från våra kunders behov av tjänster när vi utvecklar våra lösningar. Vi anser att det är bättre att bygga lösningar som stödjer kundens sätt att arbeta, än att kundens arbetssätt ska anpassas till ett standardiserat system. Vi integrerar användarvänliga webblösningar mot underliggande affärs-, ekonomi- och crm-system.

Det finns ett namn på det här sättet att arbeta: SOA – Service-Oriented Architecture. Allt eftersom företagen får upp ögonen för de stora kostnader som implementeringar, byten eller uppgraderingar av affärssystem drar med sig, kommer de att bli mer benägna att titta på lösningar som bygger på SOA. Just nu skrivs det mycket om SOA och vi kommer nog se ännu mer av det framöver.

Vi återkommer med mer information om SOA under hösten, men hör gärna av er till mig om ni vill diskutera det redan nu. För er som är nyfikna, läs mer om SOA på Wikipedia.

För dig som vill läsa om SOA i hängmattan kan vi rekommendera följande bok ”Service Orient or Be Doomed” av Jason Bloomberg och Ronald Schmelzer.

Läs mer om SOA på Wikipedia
Böcker om SOA att läsa under semestern finns på amazon.com

  • Solution Architect

Jag tycker det är både intressant och roligt att få lov att bena ut det bästa sättet att bygga ett system för att uppnå den bästa affärsnyttan, mest stabila och skalbara lösningen utifrån kundens behov och budget. Även om teknik och programmering upptar mycket av min arbetstid är det viktigt för mig att de val man gör alltid utgår från hur systemet skall användas och fungera, inte tvärtom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *