Virtualisering, software as a service (SaaS), web2.0 mashups, smarta intranät – allt leder fram till att snart kanske jag kan släppa loss beroendet till min EGEN dator. Vi är nära, men inte riktigt där. Med snabba 3G och 3.5G uppkopplingar i både mobil och bärbar, så har jag tillgång till mitt material, kalender, kontakter etc., var jag än är (i Sverige, i någorlunda bebyggda områden).

Google driver på utvecklingen och Microsoft hänger på. Hela web2.0 sfären jagar också på utvecklingen. Allt detta händer snabbt och det ska bli oerhört spännande att se vad det kan göra för oss och för våra kunder.

Vi har sedan flera år arbetat enligt tankarna i Software as a Service – SaaS – med kunder som Volvo Penta, TTS Marine Equipment, Volvo Personbilar Sverige AB, etc., där vi har byggt system och lösningar som är helt webbaserade. Vi har hört om nyttan från exempelvis Volvo Penta när det på mindre än en timma kan sätta in en säljare i Indien i Volvo Penta Sales Project Manager. Vilken skillnad mot om man skulle installerat en server, klientdatorer, mjukvaror, etc. samt tillhandahållit support på det!

Våra egna filservrar finns i virtualiserad form sedan ett par år tillbaka hos vår partner Tripnet. Inte ett ord längre om trasiga fläktar, kraftenheter, kraschade hårddiskar och liknande. Helt underbart!

  • CEO

Jag brinner för content marketing och vad det kan göra för våra kunder - speciellt inom B2B-marknadsföring. Sedan är det även grymt spännande att få använda de senaste trenderna och teknikerna för att ta fram verksamhetsnära applikationer och tjänster som löser våra kunders problem och behov. Det som jag tycker är roligast är att leverera till våra kunder och få höra att de är supernöjda och har fått mycket nytta av det vi gjort. Den känslan strävar vi efter vid varje leverans. 0705-53 21 32 | erik.ekholm@skapa.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *