Skapas julgåva kom till god användning

Minns ni bloggartikeln jag publicerade i december, där jag berättade om Skapas julgåva, som vi skänkte till en skola i ett slumområde utanför Nairobi? Vi har nu fått en rapport direkt från Kenya med härliga nyheter, där de beskriver vad pengarna gick till.

 

Grace Springs Academy – en skola i utkanten av Nairobi
Grace Springs Academy är en skola som ligger i Kibera, utanför Nairobi. Kibera är ett av Afrikas största urbana slumområden där 95 procent av befolkningen lever i extrem fattigdom. I Kibera är det långt ifrån alla barn som går i skolan. Då utbildning är en av de avgörande faktorerna för att ett land ska komma ut ur fattigdom, är det otroligt viktigt att resurser finns för att kunna utbilda sin befolkning, och på så sätt bygga upp sitt land inifrån.      

Grace Springs Academy drivs på ideell basis och är därför helt beroende av bidrag och stöd för att kunna fortsätta sin verksamhet. Utöver utbildning får barnen även ett mål mat i skolan, ofta den enda måltiden de får på hela dagen. Maten är direkt livsviktig för barnen. Dessutom bidrar maten till att eleverna orka lära sig nya saker och hänga med i undervisningen.

Läroböcker i språk, matematik och naturvetenskap
Moses, som är rektor på skolan, blev otroligt glad över Skapas bidrag. Pengarna räckte bland annat till att köpa läroböcker i Engelska, Swahili, matematik, naturvetenskap, samt läs- och skrivböcker.

Här är ett utdrag ur ett mail jag fick från Moses i samband med julgåvan:

“It quite wonderful to hear the good news of assisting grace springs academy. Kindly pass our sincere regards to them as we wait to receive their Christmas gift to us with lots of thankfulness because it has really boosted our morale. Kindly pass my regards to your company and everybody who has taken this initiative and God bless you so much.”

För oss på Skapa känns det både roligt och nödvändigt att få kunna bidra till en så viktig sak. Vi vill även tacka er som hjälpte till och bidrog till vår lilla insamling.

20160127_114916

 

Har ni några frågor eller vill veta mer? Tveka inte att kontakta mig!

  • Copywriter

För mig handlar skrivandet om att vara kreativ från början till slut. Att kunna inspirera, påverka och förändra beteenden genom text är för mig både en spännande och rolig process. Genom att fokusera på content marketing gör man det möjligt för målgruppen att söka upp texten själv, inte tvärtom. Som copywriter ser jag fram emot att synliggöra er och era behov på webben, och därmed göra er digitala kommunikation ännu bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *