Ibland snubblar man på något man gillar. Retrievr är just en sådan sak. Det är en webbplats som använder sig av ett API som Flickrtillhandahåller. Retrievr låter dig rita det motiv du vill söka efter. Vill du som jag i exempelbilden nedan, söka efter bilder som innehåller ett öga, ja då ritar du ett öga. Med jämna mellanrum görs det nya sökningar under tiden du ritar och nya bildresultat kommer fram på skärmen. Om du redan har en bild som du vill hitta liknande bilder till kan du enkelt välja att antingen ladda upp bilden eller så skriver du in bildens url (om du t.ex. hittat den hos någon annan webbkälla).

Allt fler webb 2.0 tjänster har faktiskt liknande API’er som låter oss utvecklare ta del av själva systemet på ett eller annat sätt och integrera det i våra egenutvecklade lösningar (webbsidor, mobila plattform och bloggar mm). Ett exempel på detta är som sagt Retrievr som egentligen är en egen tjänst men som använder bilddatabasen som flickr tillhandahåller. Coolt!

Google, Yahoo och Facebook mf. Har också dem ett API som vi har möjligt att utnyttja. Ett enkelt exempel här skulle vara att t.ex. koppla upp vårt kundregister mot Googles tjänst Google maps och på så vis direkt få fram en karta med beskrivning till kunden, i vårt eget intranät. Om kunden dessutom hade varit ansluten till LinkedIn hade vi kunnat koppla på oss mot deras API och på såvis hämtat hem den bild som kunden valt att ladda upp till sin profil.

Detta är bara en bråkdel av allt kul man kan koka ihop med redan fungerande tjänster på nätet. Ibland kan det vara svårt att se behovet då man inte har kunskap om vad som går att göra. Tveka inte att kontakta oss om du har lust att koka soppa på en spik. “Ingredienserna” finns där ute och vi vet vilken hylla de står på.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *