Content marketing, kommunikationsstrategi & rådgivning

  • Fler relevanta besökare till webbplatsen
  • Ökad synlighet på Google och i sociala medier
  • Ökad varumärkeskännedom
  • Strategi
  • Innehåll
  • Rådgivning

Företag

Mentice är ett bolag inom medtech-branschen som har utvecklat en simulator med tillhörande mjukvaror för att läkare ska kunna träna endovaskulära operationer. Mentices huvudkontor ligger i Göteborg, och de har kontor i USA, Brasilien, Kina och Japan. Kunderna finns inom sjukhus, medicintekniska utbildningscenter och företag inom medtech-branschen som tillverkar produkter som används vid endovaskulära operationer.

Uppdrag

Mentice önskade en större effekt av sin online-kommunikation för att skapa ökad varumärkeskännedom och förbättrad kunskap om deras lösning hos målgrupperna. Det finns en stor marknadspotential för denna typ av simulatorer, men marknaden har inte fullt ut tagit till sig hur bra simulatorerna är att träna på och hur viktig träningen är. Mentice behövde kommunicera behovet av simulatorer och att deras simulatorer är mycket verklighetstrogna vilket ger stora fördelar jämfört med alternativen.

Lösning

Vi tog fram en onlinestrategi som omfattade bland annat vilket fokus Mentice ska ha i sin kommunikation. Vidare tog vi fram en plan för att producera, publicera och dela innehåll som skapar resultat för Mentice – inte bara nu – utan år framöver. Tillsammans med Mentice skapar vi kunskapsbaserade bloggartiklar om relevanta ämnen inriktade på på att attrahera målgrupperna och öka Mentice synlighet på Google.

De bloggartiklar vi skapar löpande för Mentice förklarar hur man med simulatorerna kan träna på olika endovaskulära operationer, beskriver värdet av träningen och hur andra namnkunniga personer i branschen ser på det samt presenterar olika rapporter.

Resultat

Strategin har visat på var och hur Mentice kan bli starkare i sin kommunikation. Den content marketing vi producerar och publicerar tillsammans med Mentice lockar fler relevanta besökare till webbplatsen. Artiklarna ger Mentice ökad synlighet på Google och i sociala medier, vilket i sin tur ger ökad varumärkeskännedom.

Här hittar ni Mentice blogg

Är ni i behov av en ny kommunikationsstrategi eller hjälp med kundfokuserade relevanta artiklar för Content Marketing? Kontakta Lars Andersson på 031-30 111 53 eller maila lars.andersson@skapa.se så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa er bli mer framgångsrika med er kommunikation och marknadsföring online.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *