Papperstidningen blir personlig genom webben

Det kommer väl inte som en chockande nyhet att tidningsbranschen går på knäna. Den tryckta papperstidningen dras med sämre ekonomi på grund av färre prenumeranter och svikande annonsintäkter, där man slimmat redaktioner och personal under en längre tid. Den kommande generationen kommer förmodligen inte ha något större intresse av att rädda papperstidningen, eftersom de växt upp med gratis nyheter på nätet. Papperstidningen kommer kanske vara ett minne blått om 5-10 år eller så kommer trenden vända och folk börja efterfråga den fysiska tidningen, endast tiden kan utvisa.

Det intressanta är dock att det börjat växa fram nya tidningstjänster på webben till exempel Instapaper och Pocket, som låter dig spara intressanta artiklar från nätet så du sedan kan läsa dem vid ett senare tillfälle. Fram till nu har de endast handlat om webbtjänster där du kan läsa dina artiklar på skärm, visst fungerar det att läsa på skärm men det slår inte på långa vägar att läsa en fysisk tidning eller bok.

paperLaterNu finns det ytterligare en tjänst, PaperLater, som låter dig samla intressanta artiklar och sedan få dem tryckta i din egna personliga tidning.

Du väljer intressanta artiklar genom markera dem med PaperLaters markör eller skicka artikellänken till din personliga PaperLater e-postadress som sedan sätter ihop innehållet till en papperstidning. Antal sidor ligger mellan 8 – 24 stycken, vilket hjälper dig att fokusera på de artiklar du verkligen vill läsa i tryckt format. Tidningen får du sedan hemskickad på posten efter 3-5 dagar, perfekt till helgfrukosten.

PaperLater befinner sig fortfarande på ett utvecklingsstadium i Storbritannien och kan i nuläget endast skickas inom Storbritannien men man önska sig tjänsten i sitt land, så kanske i framtiden har vi en liknande tjänst i Sverige – din alldeles egna tidning endast med artiklar (från hela världen) som intresserar dig.

Vem vet, kanske kan de nya webbtjänsterna bli det tryckta mediets framtid?

  • Front End Utvecklare

Sara Orre arbetade hos Skapa som front end utvecklare en tid, hon har nu slutat hos oss men hennes artiklar finns fortfarande kvar att läsa på vår sajt. Vill du komma i kontakt med någon på Skapa klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *