Skattjakt med GPS är en annan benämning på Geocaching, detta är en “sport” där man med hjälp av en bärbar GPS letar upp små skattgömmor som andra har placerat ut. Koordinater, beskrivning och eventuella ledtrådar om varje skattgömma har sedan publicerats på nätet.

Visst låter det spännande? Det tyckte i alla fall jag och min sambo.
Så i söndags gjorde vi slag i saken, gick ut på nätet och tankade över mjukvara och information till mobilen om sju närbelägna geocachar, på med ryggsäcken med lite förnödenheter och upp på cyklarna.

Så efter ett par intensiva timmar var vi åter hemma, utmattade, leriga med både barr och vägdamm i håret.
Eftermiddagen hade innefattat klättring i både berg och träd, cykling på härliga skogsvägar och genom grafittifyllda gångtunnlar.
Sex av sju geocachar hade vi lyckats hitta vilket vi kände oss nöjda med för att vara första gången, till vårt försvar så dog dessutom mobilen vid sökandet av den sista.

Vi fick inte med oss några värdefulla skatter tillbaks, däremot så hade vi en mycket trevlig utflyktsdag fyllda med några överraskningar ut efter vägen.

Så nästa gång ni planerar en utflykt, kolla först in denna sida för att se om det kan ligga någon skatt gömd i närheten.
https://www.geocaching.se/

Vi kan rekommendera de två program vi använde oss av som vi tycker fungerar bra för ändamålet.
CacheMate, lagrar information och ledtrådar om geocacharna.
GPS Tuner, offroad navigerings mjukvara som även har direkt tillgång till ett flertal online karttjänster ex. google maps.

  • Solution Architect

Jag tycker det är både intressant och roligt att få lov att bena ut det bästa sättet att bygga ett system för att uppnå den bästa affärsnyttan, mest stabila och skalbara lösningen utifrån kundens behov och budget. Även om teknik och programmering upptar mycket av min arbetstid är det viktigt för mig att de val man gör alltid utgår från hur systemet skall användas och fungera, inte tvärtom.

Artikeln har 1 kommentarer

  1. Daniel Svara

    Nej vad coolt. Och vad mycket okända gömmor det finns kring där jag bor 🙂
    Ut på skattjakt kanske redan ikväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *