Rapport från den just genomförda lunchen med Social Media Club Göteborg! Känns roligt att formen för dessa luncher som genomförs en gång i månaden börjar ta form och utvecklas till något som är intressant för olika personer och kompetenser inom webb, marknadsavdelningar, PR och reklam. Hoppas att det får fortsätta så!

Tack till Szofia Jacobsson från Follow Me Marketing som anordnade lunchen idag  – hoppas att du och ni andra som arrangerar detta orkar hålla orken uppe och komma fram med fler case att diskutera, nya ämnesområden och nya former för redovisning och diskussion.

Jag noterade att de olika borden under lunchen hade lite olika utgångspunkt i sin diskussion, vilket jag tycker är det som blir poängen under en sådan här sammankomst. Det är liksom det man tar med sig hem; kanske en ellr två nya, knasiga, bra, mindre bra eller nytänkande infallsvinklar på ett litet, litet case.

Någon grupp var mycket praktisk i sin approach och valde att använda outbound marketing för att skapa intresse för att sedan flytta intresset till inbound marketing, medan en annan grupp höll diskussionen på en mer teoretisk och strategisk nivå. Flera spännande idéer kom från det hörn där Ida Nilsson från Perspective presenterade idéerna; de ville bidra med uppmärksamhet genom “snackisar” och engagemang dra kunderna till webben där de skulle aktiveras. Vårt bord ville se större integration mellan olika kanaler, bättre samordning och tydligare användande av olika forum som Flickr, bambuser och ta vara på kunddialogen på ett bättre sätt. Vår utgångspunkt var att vända på den klassiska säljtratten som har den breda sidan upp – vi vill locka de riktiga fansen genom att skapa dialog med dem och att de i sin tur sprider vidare på nätet.

Extra glada blev vi (jag och Daniel) såklart över allt beröm som Skapa fick för sina Trendseminarium och för att vi lever som vi lär på webben och i sociala media. Tack å bock säger vi!

Film från dagens lunch, filmad av Carl-Johan från Stendahls finnes nedan! (även som länk i kommentarsfältet). På Facebook finns även en sammanfattning av lunchen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mPtGiLB3V-k och https://www.youtube.com/watch?v=RyYGNfWsJaU&feature=channel[/youtube]

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *