Molnet och Cloud Computing är begrepp som figurerat flitigt i webb-världen det senaste året. Att flytta applikationer till webben har vuxit sig till en allt hetare trend och Microsoft släpper alltså nu detaljer för sin Cloud Computing-lösning, Windows Azure.

Azure kommer att fungera som ett Online-operativsystem där speciellt utvecklade applikationer kan köras av användaren.

För oss utvecklare på Skapa är hela Cloud Computing-tänket mycket intressant. Att vi genom Azure kommer att få ett ramverk där vi kan nyttja befintlig teknik och utvecklingsverktyg och samtidigt ta del av nya specialanpassade tjänster från Microsoft för att skapa kraftfulla applikationer för våra kunder är mycket inspirerande.

Att ytterligare en koloss visar på styrkan i webbaserade tjänster och lösningar visar var kompassnålen pekar. Tidigare har ju bland annat Google visat styrkan i webbaserade applikationer med sin Google Apps-svit.

Jag kan rekommendera att läsa mer hos Microsoft, där man bl.a. visar på hur Azure kan påverka ett företags olika roller, från slutanvändare till beslutsfattare.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Artikeln har 1 kommentarer

  1. Dr. Rock Svara

    måste bara säga en sak, kör också med wordpress och har testat den där snöflinge effekten som ni har på sidan, den dödar fan datorn på något konstigt sätt. eller fläkten i min dator upp i varv när jag ser dessa flingor.. tungt skript?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *