Microsoft har sedan 2002 varit bakåtsträvare när det gäller standarden för formatering av mail i Outlook. I Outlook 2000 fanns det betydlig bättre stöd för hantering av bilder och positionering av element i mail än vad det gör i dagens versioner. Nu bekräftar Microsoft att de i nästa version, Outlook 2010, kommer fortsätta med att använda Word som renderingsmotor för att visa HTML-kodade mail.

Detta betyder att vi de kommande 5 åren kommer att vara tvungna att använda “tables” för att layouta innehållet. Vi kommer inte kunna använda CSS-kod för positionering, bakgrundsbilder mm. Kort och gott kan man säga ett nyhetsbrev inte kommer att kunna se lika snygga ut i Outlook 2010 som det gör i andra mailklienter. Exempel på hur tråkigt, ett annars snyggt, mail kommer att se ut:

Samma innehåll men otrolig skillnad på utseende

Samma innehåll men otrolig skillnad på utseende

Tidigare i veckan startades en kampanj (https://www.fixoutlook.org) där man uppmanade alla att twittra om just detta snedsteg som Microsoft är på väg att ta. Över 15.000 twitterinlägg ramlade in redan första dagen!

Besök kampanjen och säg vad du själv tycker om Microsofts bakåtsträvande:

Have your say now!

Microsoft har svarat upp på den negativa respons de fått

och givetvis har de som står bakom kampanjen svarat tillbaka .

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *