Enligt en undersökning från Equation Research så använder redan 59% av marknadsförarna redan sociala media som Facebook, Twitter, online-video och bloggar. Endast 13% säger att de inte planerar att använda sociala media i sin marknadsföring.

37% av marknadsförarna säger att den största barriären för dem är att de inte har kunskap om sociala media. Drygt en tredjedel av de som svarat säger också att de inte har några bra mätetal för att mäta prestationen och ungefär en fjärdedel säger att saknar pengar för att satsa på sociala media.

I Sverige kan man anta att andelen företag som marknadsför sig med sociala media är något lägre än i den amerikanska undersökningen. Men att så stor andel som 59% av marknadsförarna har inkluderat sociala media i sina marknadsaktiviteter, visar på att de redan ser att det ger värdefulla effekter för dem.

Vi på Skapa kan sociala media och hjälper gärna företag som vill marknadsföra sig i Sverige eller på en internationell marknad med hjälp av sociala media. Vi har goda erfarenheter av hur man bäst kan samordna aktiviteterna i olika sociala media med aktiviteter på den egna webbplatsen. Vi ser till att Google är med på banan. Vi övervakar och agerar på bloggar och kommentarer som relaterar till ert varumärke. Vi gör analyser, mätningar under gång och ser till att vi når, eller överträffar, de mål som vi kommer överens om från början.

Ta gärna kontakt, så kan vi ta ett snack, eller skriv en kommentar här nedan. Vi brinner för dessa frågor och vill gärna ha en dialog med företag som är nyfikna på hur de kan använda sociala media för att påskynda sin affärsutveckling.

Läs gärna en resumé av undersökningen på eMarketer.com.

  • CEO

Jag brinner för content marketing och vad det kan göra för våra kunder - speciellt inom B2B-marknadsföring. Sedan är det även grymt spännande att få använda de senaste trenderna och teknikerna för att ta fram verksamhetsnära applikationer och tjänster som löser våra kunders problem och behov. Det som jag tycker är roligast är att leverera till våra kunder och få höra att de är supernöjda och har fått mycket nytta av det vi gjort. Den känslan strävar vi efter vid varje leverans. 0705-53 21 32 | erik.ekholm@skapa.se

Artikeln har 2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *