MapBox skapar snygga kartor med hjälp av Open source

Google och Bing Maps i all ära. Det är enkelt och fungerar, men vill man ta fram en helt egen karta, med sin egen stil och data så blir det genast mycket lurigare.

MapBox är en tjänst som gör precis det du vill. Här får du möjlighet att utforma kartor med utseende och innehåll på ett intuitivt sätt.
Genom att de använder open source karttjänsten “OpenStreetMap” har de möjlighet att presentera innehållet precis som de/du vill.

Användningsområdena är stora och efter lite surfande på webbsidan kan jag konstatera att de har stöd för både iPad, hämtning av data från Google Docs, mappning av datalager, JSON mm. Det finns även ett SDK för de som vill utveckla mobila Apps som innehåller kartor.

Foursquare använder tjänsten idag och Wikipedia har valt att byta från Google Maps till just OpenStreetMap för sin mobila App. Sistnämnda för att de vill att all information ska vara öppen.

Här hittar du MapBox

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *