ABB Robotics skulle lansera mjukvaran Robot Studio i den nya versionen 5.0. Efter djuplodande diskussioner om hur vi kunde stödja lanseringen tog vi fram ett förslag på genomförande till ABB Robotics. Tanken var att nå ut med den nya versionen av mjukvaran och dess nya funktioner både internt och bland kunder runt om i världen. Tidigare hade man fokuserat på att få ut kommunikationen via återförsäljare och agenter men i och med den här lanseringen marknadsfördes mjukvaran även direkt mot kund.

För att skapa uppmärksamhet och sticka ut från produktorienterade kampanjer inom industrin föreslog vi ett tema där vi poängterade samarbete som visualiseras med olika typer av metaforer. Detta för att påvisa det nya teknikstödet för multirobot, där robotar samarbetar på ett nytt sätt.

Den stora utmaningen var formgivningen och budskapet för kampanjen – vi sökte kreativ höjd men ändå en tydlig kommunikation mot robotprogrammerare runt om i världen. Vår analys av behov, målgrupp och målsättning ledde till banners och kampanjwebb producerade i Flash med animationer, interaktivitet och ljud. Banners och kampanjwebb publicerades på bland annat ABBs intranät och webbplats.

Besök lanseringskampanjen

Vi förespråkar alltid integrerad marknadsföring där webben är en naturlig del av övrig kommunikation. En webbkampanj skall alltid följas upp, till exempel med en med trycksak eller vid möten och mässor. Därför producerade vi en broschyr, synkad med formen och budskapet på kampanjwebben som ytterligare stöd för produktlanseringen.

Genomslaget för kampanjen var än större än väntat och mottagandet mycket positivt. Via kampanjwebben fick man in beställningar från hela världen på Interactive Tour och ytterligare information om Robot Studio 5.0. Interactive Tour har producerats av Skapa i ett flertal utgåvor sedan 2000.

Företagsinformation:
ABB Robotics tillverkar robotar med tillhörande egenutvecklade mjukvaruprogram. Deras produktionslösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för industrier.
www.abb.com

Bilder från projektet:

Screenshot 4 Screenshot 3 Screenshot 2 Screenshot 1
Kontakt
Om du vill veta mer om detta eller andra projekt vi genomfört för ABB så kontakta gärna oss:
Lars Andersson,
lars.andersson@skapa.se
Telefon: 031 30 111 53.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *