Hitta.se släppte idag en lösning för att visa 3D vyer av kartorna. Du kan vrida och vända hur du vill. Du kan ändra vinkel och zooma in och ut. Vi första anblicken ser det ut som Google Earths lösning med 3D-byggnader. Men Hitta.se:s partners har gjort en mycket snyggare lösning eftersom andra objekt än byggnaderna också ges en 3D-utbredning. De har scannat av topografin och mappar på bilder på ytorna. Det innebär att exempelvis träd visas som 3D-objekt och inte bara platt på marken som i Google Earth. Lösningen slår ju också Eniros nya tjänst Utsikt när det gäller 3D-känslan. Hitta.se har fortfarande en del kvar att fila på när det gäller detaljer i bilderna.

Test gärna 3D-kartan här.

Se två olika vyer framför Riksdagshuset i Stockholm – notera träden:
Riksdagshuset från ett håll

Riksdaghuset från ett annat håll

  • CEO

Jag brinner för content marketing och vad det kan göra för våra kunder - speciellt inom B2B-marknadsföring. Sedan är det även grymt spännande att få använda de senaste trenderna och teknikerna för att ta fram verksamhetsnära applikationer och tjänster som löser våra kunders problem och behov. Det som jag tycker är roligast är att leverera till våra kunder och få höra att de är supernöjda och har fått mycket nytta av det vi gjort. Den känslan strävar vi efter vid varje leverans. 0705-53 21 32 | erik.ekholm@skapa.se

Artikeln har 1 kommentarer

  1. Erik Ekholm Svara

    Idag (2008-06-25) har hitta.se släppt 3D-kartor över Göteborg och Malmö också. Riktigt snyggt, även om Älvsborgsbron ser ut att ha blivit drabbat av någon kraftig jordbävning eller liknande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *