Jag och mina kollegor på Skapa har arbetat med nyhetsbrev i flera år. Dels har vi vårt egna nyhetsbrev, dels så har vi hjälpt en rad kunder som Volvia, ProLogis i hela Europa, Xdin, Hilanders och ABB. Det har gett oss riktigt bra kunskaper om hur du bör arbeta med nyhetsbrev för att få kommunikationen att gå hela vägen fram, aktivera befintliga kunder och förbättra dina affärer.

Invändingen mot nyhetsbrev som flera framhåller är “folk får redan så många mail…”, men jag anser att den inte håller riktigt hela vägen, om man går igenom argumenten för e-postmarknadsföring. Om du utformar ditt nyhetsbrev på rätt sätt, med rätt innehåll och skickar det till mottagare som bett om brevet, så kommer det att ge dig resultat.

Ett par bra knep när du skapar ditt nyhetsbrev och som hjälper dig nå resultat är dessa:

  • Skapa innehåll som verkligen är intressant för mottagaren. Bjud på information!
  • Skicka nyhetsbreven kontinuerligt och planerat.
  • Avsändarnamn och ämnesrad är avgörande för öppningsgraden. Välj med omsorg!
  • Döp länkar i nyhetsbrevet smart; mottagaren skall bli sugen på att klicka på den!
  • Utforma länkarna smart; en länk skall leda till en sida som verkligen ger något och kanske innehåller en köpknapp.
  • Följ upp nyhetsbrevet via statistiken i verktyget. Ta fasta på det som var bra, utveckla det som inte fungerade.

Det var ett par snabba knep som hjälper dig framåt. Kontakta gärna mig eller någon av mina kollegor om du vill boka ett möte där vi kan gå igenom ytterligare idéer, ge råd och tips och konsultation om hur du bäst lyckas med ditt nyhetsbrev.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *