iPhone 5 – Nu är den snart här!

Redan förra året väntade världen med spänning på att iPhone 5 skulle lanseras. Istället kom iPhone 4S. Men nu är det alltså äntligen dags! Efter rykten kring både design och releasedatum utannonserades den officiellt igår, med bilder och information kring den nya telefonens olika features. Om några veckor lanseras den och finns tillgänglig i butik. Som vanligt har Apple duktigt byggt upp målgruppens köplust och den spås gå åt som smör i solsken.

Blandade åsikter kring iPhone 5

Jag lyssnade av kollegornas snack kring Apple-nykomlingen och det med tydlig skepsis de har samlats framför en av datorskärmarna på kontoret för att ge sitt utlåtande.

Conrad (ägare till en Samsung Galaxy S3 och inbiten Android-anhängare) säger såhär: “Nä, jag är inte så positiv alls. Det är inte direkt några revolutionerande nyheter som kommer med iPhone 5 egentligen. Sen har den t.ex. bara en tvåkärnig processor, till skillnad från Samsung och HTC som har fyrkärniga.

Jimmy intar en mer neutral roll: “Designmässigt är den ju jävligt snygg… Mycket bättre än de tidigare modellerna. Men folk har haft stora förhoppningar, särskilt i och med att man drog ut på 5:an och släppte en 4S först istället. De hade kunnat göra mer.

Slutligen säger Pierre: “Det är ju en ny, bättre telefon, så skeptisk kan jag inte vara. Den är lättare, snabbare och med större skärm…

Det här är nytt med iPhone 5:

  • Större display
  • Ny snabbare processor
  • Förberedd för 4G
  • Längre batteritid
  • Nya kameraegenskaper – t.ex. panoramafunktion och video i HD
  • Ny laddningkabel med mindre port
  • Webbredaktör

Caisa Lintunen arbetade hos Skapa som webbredaktör en tid, hon har nu slutat hos oss men hennes artiklar finns fortfarande kvar att läsa på vår sajt. Vill du komma i kontakt med någon på Skapa klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *