iOS 9 sätter stopp för annonser i mobilen

Nästa version av iOS kommer med en stor nyhet när det gäller hantering av innehåll på webben. “Content Blocker” heter funktionen och innebär att man för första gången kommer tillåta användaren att installera appar som blockerar annonser och trackers i mobilen när man surfar.

För- och Nackdelar
Fördelen för dig som användare är att du både spar bandbredd och tid, då sidorna kommer att laddas in snabbare. Den stora nackdelen faller naturligtvis på alla företag som vill annonsera samt de affiliate-nätverk som drabbas hårt av intäktsförluster.

Läs mer om hur “content blockers” fungerar

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *