Nu efter semestern bestämde jag mig för att ta tag i cykelpendlingen på jobbet. För att ge lite extra motivation, för att tillgodose prylbehovet och för att ge en bra träningsanalys inför Vätternrundan Sub 10 2010 införskaffade jag en Garmin Edge 305 i dagarna.

Vad som skiljer Garmins cykeldatorer från många andra på marknaden är dess GPS-mottagare. GPS:en möjliggör en bekymmersfri koppling till exempelvis Google Earth och Garmins egen webbtjänst Garmin Connect.

Hos Garmin Connect skapar man ett konto till vilket man laddar upp sina aktiviteter direkt från cykeldatorn. Teknik och webb i skön harmoni. Nu har man stenkoll på alla sina aktiviteter, sträckor, hastighet, lutning, kadens och puls. Analysnörden får verkligen sitt lystmäte.

Förutom allt detta uppstyrt i prydliga tabeller och grafer får man dessutom möjlighet att se sina rutter i Google Maps eller Google Earth. Antingen kan man titta på kartan i stillbild eller få rutten uppspelad för sig. Imponerande!

garminconnect

g2

Detta är precis vad jag vill ha av ett träningshjälpmedel. Inte bara visar den mig all tänkbara data under passets gång utan den ger mig även möjlighet att analysera passen i efterhand via Internet. Jag ser fram emot höstens kommande pendlings- och träningspass! 🙂

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *