Infographics – Ni ser dem överallt

Något som blivit mer och mer trendigt i tidningar och på webben är att använda sk. infographics. Kortfattat kan man säga att det är information och statistik som presenteras på ett mer attraktivt sätt med bild och text. Dopade diagram helt enkelt.

Nyhetsvärlden har ofta använt infographics när de exempelvis visat illustrationer inför riksdagsvalet mm. Tidskrifter som Illustrerad Vetenskap mf. använder det för att beskriva processer i nukleär framställning eller historiska händelser och milstolpar etc.

Idag ser vi dagligen infographics i alla möjliga tidningar och webbsidor, men vem är det som gör dem och hur gör man dem? Ja en sak är säker – vill man vara unik så anlitar man en illustratör. Men känner man att tiden är knapp och plånboken är tunn så finns det enklare  sätt.

Låt mig få presentera Visual.ly!

Mycket enklare än så här blir det inte.

Med Visual.ly kan du skapa snygga infographics baserade på din närvaro inom sociala medier.
Kan tyckas vara begränsat, men är det inte i den världen “vi” lever idag? *ler*. Och om du nu inte känner att du får ut rätt information via Visual.ly så borde du i alla fall bli duktigt inspirerad av hur man går vidare på egen hand 🙂

Här hittar du Visual.ly

 

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *