Windows Mobile har länge setts som den knepiga kusinen från landet i mobiloperativfamiljen.

Den ordentliga uppklädda äldre sonen finns i Nokias OS, tonårskidsen finns i SonyEricsson. de mindre barnen, med sina egenheter och söta ansikten, finns hos Samsung och Motorola. Glidarbrorsan från Stureplan hittar vi i Apples iPhone.

Jag har länge tyckt att Windows Mobile är ett suveränt operativsystem. När vi på Skapa skaffade en helt mobil telefonlösning föll valet på en WM-lur sig självklart. Trots sina små skavanker är HTC TyTn II riktigt bra och, enligt min mening, bättre än konkurrentlurarna N95 och E90 från Nokia.

Nu ser vi TyTn II-ägare ut att gå mot ännu ljusare tider. Nyligen gick Microsoft ut officiellt med lanseringen av Windows Mobile 6.1. En stor feature i denna uppdatering är den välbehövliga uppfräschningen av Pocket Internet Explorer.
HTC var inte sena med att gå ut med att uppdateringen släpps till flera av deras telefoner.

Ännu mer spännande blir det i slutet av året eller i början av nästa. Då släpps förhoppningsvis WM 7 som är ett helt nytt operativsystem till skillnad från 6.x som i stora delar bygger på WM 5.

Vi kan bl.a. förvänta oss att fokus läggs på touchgränssnitt och motion gestures. Läs mer i denna artikel som just berör WM 7.

Det ser ut som jag blir Microsoft trogen även under nästa mobilgeneration. Med högre upplösning, bättre kameror och WM7 kan man inte bli annat än nöjd 😉

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *