Hur väl presterar Windows 8?

En mycket intressant artikel släpptes nu i dagarna av Techspot. I artikeln utreder man med hjälp av ett benchmarking-test, prestandan mellan Windows 8 och Windows 7. Benchmarking är en term som används när man kontrollerar hur väl en produkt presterar.

I testet användes en dator med följande hårdvara:

  • Processor: Intel Core i7-3960X processor
  • RAM Minne: 16GB of DDR3-1866 memory
  • Moderkort: Asrock X79 Extreme11
  • Hårddisk: Samsung Spinpoint F1 1TB
  • Grafikkort: GeForce GTX 670
  • Kingston SSDNow V+ 200 256GB SSD hårddisk användes till AS SSD Benchmarken och Windows Explorer testerna.

Exempel på test som utförs är: Tid för uppstart, tid för avstängning, tid för väckande av sovande system, webbläsartester, läs/skrivhastigheter till SSD-hårddisk, flytta/kopiera filer, samt lite prestandatester av de mest krävande spelen ute på marknaden.

Som sig bör är Windows 8 snäppet snabbare på dom flesta punkter. Men det är ändå en del saker som Windows 7 är bättre på. Till exempel att läsa/skriva till SSD-hårddisk och spelprestanda, men det sistnämnda beror troligtvis på grund av bättre optimerade grafik-drivrutiner.

Uppstarten av operativsystemet har dock filats ner från 27 till 18 sekunder och avstängningstiden från 12 till 8 sekunder. En Windows 8 maskin med Googles webbläsare Chrome ser ut att kunna garantera en förbättrad Internet-upplevelse.

Hypen kring Windows 8 är stor och det finns många Microsoft kritiska kommentarer angående detta ute på webben. Men jag är inte någon av dom. Jag ser fram emot Windows 8, till och med den nya “Metro”-läget ska bli mycket intressant att sätta sig in i.

Windows 8 är planerat att släppas 26 oktober nu i år och jag väntar med spänning.

 

Läs hela artikeln på Techspots hemsida:
https://www.techspot.com/review/561-windows8-vs-windows7/
[Engelska]

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *