Hur bra är Nintento Wii U?

I november släpper Nintendo en ny spelkonsol, nämligen Nintendo Wii U. Med en hel del innovativa lösningar blir Wii U först ut i en åttonde generation av TV-spelkonsoler. Här ger Skapas spelnörd Conrad, systemutvecklare till yrket, sitt utlåtande kring nykomlingen.

Vad är Wii U?

Wii U är en ny spelkonsol från Nintendo, som släpps under hösten och först ut inom den åttonde generationens konsoler. I förra generationen ingick t.ex. Microsofts Xbox 360 och Nintendos Wii. Wii U är nästan samma konsol som tidigare Wii, bortsett från den stora handkontrollen, som inkluderar en 6.2 tums touch-skärm och två stycken analoga spakar.

 

Egenskaper hos Wii U

  • Wii U erbjuder ett helt nytt sätt att spela spel, med en bild på TV:n och en annan på kontrollen.
  • Har Nintendo TVii – en programvara som möjliggör för användaren att titta på film och TV-program via konsollen.
  • Bakåtkompatibel med både spel och kontroller som passar föregångaren Wii.
  • Relativt billig för en nysläppt konsol: $299.99 för Basic (Vit, 8GB) och $349.99 för Deluxe (Svart, 32GB)

Conrads dom

“Jag är ju lite av en prylgalning som är otroligt impulsiv när det gäller att köpa nya teknikprylar. Så det är inte helt omöjligt att den kommer landa hemma på min TV-bänk vid release. Men i övrigt så känns det lite som Nintendo kippar efter andan genom detta släpp. 

Prestandamässigt kommer denna konsol aldrig i närheten av vad Microsoft eller Sony är på väg att släppa. Men den är en betydligt mer “familjevänlig” konsol än konkurrenternas, så mitt slutgiltiga betyg är att jag hissar den för barnfamiljer. Däremot får Wii U bara en halv flagg som renodlad spelkonsol.”

Lanseringsdatum:

18 November 2012 (USA)
30 November 2012 (Europa)


  • Webbredaktör

Caisa Lintunen arbetade hos Skapa som webbredaktör en tid, hon har nu slutat hos oss men hennes artiklar finns fortfarande kvar att läsa på vår sajt. Vill du komma i kontakt med någon på Skapa klicka här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *