I helgen tittade jag igenom Googles presentation av Google Wave. Wave är en tjänst som kommer lanseras senare i år och som, enligt mig, kommer att förbättra och förenkla kommunikation och samarbete både på det privata planet såväl som i yrkeslivet.

Vad är då Wave och varför tror jag det kommer att bli en aktör att räkna med inom kommunikation och samarbete i många vitt skilda situationer?

Bäst koll på Google Wave får man förstås genom att kolla på videon:

Kortfattat så är Wave en tjänst som lite skriver om kartan för epost, chattprogram, wiki och sociala nätverk. Man skapar kommunikationstrådar, waves, som man knyter deltagare till. Man kan dela dokument och bilder,  samarbeta i dokument i realtid,  m.m. I sina waves kan man använda film, kartor formulär och mycket mer för att skapa en rik användarupplevelse. Man har möjlighet att använda sina waves ut anför Google Wave och till exempel publicera en wave i en blogg eller låta en wave vara del i ett twitterflöde.

Jag ser som sagt fördelar i Wave. Allt från att dela fotografier med släkt och vänner till att skapa levande dokumentation i projektgrupper i utvecklingsprojekt till att kommunicera smidigare än med epost/Facebook/IM.

En av styrkorna med Wave är att det är Open Source och att utvecklare har möjlighet att skapa tillägg och förädla existerande funktionalitet för att ge användare en ännu bättre upplevelse.
En annan styrka med Google Wave är kopplingen till mobila enheter. I presentationsfilmen fick vi se exempel både från Android och Apple Iphone.

Så, för att summera mina första intryck av Google Wave så tror jag detta kommer bli en användbar tjänst. Tekniken, arbetssättet, funktionerna och möjligheterna i det dagliga livet ångade mig. Kanske är det nyhetens behag. Jag kommer hålla koll på Google Wave framöver och skriva vidare om mina tankar och erfarenheter.

  • Administratör

Vi är en digital byrå som producerar webbplatser, appar, presentationer och sociala medier med innehåll som matchar era kunders behov. Våra skräddarsydda webbaserade system skapar bättre affärer för våra kunder varje dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *