Indexering av Flash hos Google
Med dagens armbågsfäktning i SEO-träsket har det fram till nu varit tabu att använda Flash pga den dåliga sökmotorsindexeringen av innehållet. NU är det slut på dessa dagar och företagen kan med glädje släppa på sina begränsningar och sin rädsla för att hamna i skymundan i sökresultatlistan. Google har utvecklat en ny algoritm som klarar av att indexera textinnehåll från alla typer av flashfilers menyer, knappar och texter mm. Genom att integrera Adobe Flash Player teknologi har man lyckats förbättra indexeringsalgoritmen avsevärt. Nu har Google även bättre stöd för dynamiskt flashinnehåll. Konkurrenten Yahoo har också nyligen fått tillgång till Adobes teknologi.

Då och nu
Tidigare fick webbutvecklare, parallellt med flashutvecklingen, ta fram en indexerbar variant av innehållet. Sökmotorerna klarade då bara av att indexera statisk text och länkar i SWF filer (Adobe Flash filformat).  Detta är nu ett minne blott då Google och Yahoo har direktåtkomst till textinnehållet i flashfilerna (.SWF). Detta innebär ett otroligt lyft för Flash som idagsläget finns installerat på mer än 98% av alla internetuppkopplade datorer!

Det bästa av allt är att befintligt material där ute på nätet inte behöver göras om. Alla miljontals dynamiska flashlösningar som funnits sedan tidigare och som via ett besök genererat innehåll (dynamiskt tillvägagångssätt), blir nu direkt sökbara utan handpåläggning!

Läs mer i ämnet:

Med facit i hand är det kanske dags att ta fram en ny webbstrategi där även Flash är med i bilden?

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *