Google visar OS facklans resa

Är man intresserad av sport och ser fram emot OS i sommar, ja då tycker man säkert att det är intressant att följa OS-facklans resa genom världen.

Google Maps och Google Earth erbjuder nu de intresserade att följa facklans resa, i gammal hederlig “Indiana Jones”-anda.

“Olympic Torch Relay” som Google har valt att kalla den, är facklans resa markerad med färgade streck på en karta – Tänk dig “Indiana Jones”, ungefär. Kartan visar facklans nuvarande position, dess tidigare samt kommande resor i Google Maps. Vid varje stopp visas en popup-bild med information om varje stad.

Detta är en relativt enkel lösning, men det fungerar och det går även att implementera kartan på sin egen webbplats. Detta görs genom att man kopierar en liten kodsnutt (API kod) från Googles sida. Det går även att modifiera koden så att kartan matchar webbplatsen.

Om man vill ha en lite mer interaktiv visning av facklans resa, kan man ladda ner en sk. lagerfil till Google Earth. Väl inne i programmet kan man sen hoppa mellan städerna och se informationsrutorna. Se städerna i 3D osv. För bästa virtuella upplevelsen klickar man bara på “play”-knappen i sidpanelen och lutar sig tillbaka medan Google Earth sköter resten.

Se OS-facklans resa och kopiera koden för att visa kartan på din egen webbplats.
https://maps.google.com/help/maps/torchrelay/

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *