Ojoj, vilken häftig teknik som står bakom hörnet och väntar på att få bli implementerad i nästa version av iPhone eller någon annan enhet med pekskärm. Swype (Inte Skype!) heter företaget bakom denna geniala lösning som låter oss spöa tonåringarna i vem som skriver det snabbaste sms’et.

Swype är ett data-inmatningssystem som går ut på att skärmen läser av dina fingerrörelser/pekdon och sedan drar slutsatsen vilket ord du vill skriva. För att skriva ett ord kopplar du helt enkelt samman bokstäverna genom att föra ett finger eller ett pekdon huller om buller på ditt QWERTY-tangentbord.

Genom att börja dra fingret från första bokstaven i ordet och sedan, utan att lämna skärmen med fingret, fortsätta genom resterande bokstäver som finns i ordet, lyckas Swype räkna ut vilket ord du är ute efter. Mycket imponerande teknik som ni helt enkelt måste se en film om för att förstå hur det fungerar.

Plötsligt blir nog ett företag (läs Swype) enormt rikt när tekniken köps upp av de stora mobilleverantörerna.

Läs mer på Swypes hemsida

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *