När Christer Fuglesang nu tre gånger har gjort sig redo för att flyga till den internationella rymdstationen ISS med den amerikanska flygskytteln Discovery (för övrigt samma som han flög med 2006), bloggar han på Twitter för att kommunicera med omvärlden. Lördag 29/8 kl 06.23 svensk tid är det dags för nästa försök.

Följ Christer på Twitter.

Christer har även en Facebook sida där man kan bli en “fan” till Christer. Följ Christer på hans Facebook-sida.

Nasa kör ut en video-stream från uppskjutningen på adressen https://www.nasa.tv/. Det är spännande att följa strax innan starten eftersom de lägger ut även livekonversationen mellan rymdfärjan och kontrollrummet.

Tyvärr har Christer valt att liera sig med Tele2 och Comviq för att erbjuda mobilvideo. De som har abonnemang hos dem SMS:a “TV” till 71606 eller gå in på webbsidorna Mobil.tele2.se eller Mobil.comviq.se för att aktivera videon. Det hade varit kul om Christer hade valt den framgångsrika svenska lösningen Bambuser (www.bambuser.com) för att erbjuda omvärlden mobil video från rymdresan. Då hade man enkelt kunna följa honom via en vanlig webbläsare, antingen på datorn eller på mobilen.

Vi får nu hoppas att han verkligen kommer iväg. Så länge kan vi njuta av ett Youtube-klipp från hans resa 2006:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PwqjgESTrog[/youtube]
  • CEO

Jag brinner för content marketing och vad det kan göra för våra kunder - speciellt inom B2B-marknadsföring. Sedan är det även grymt spännande att få använda de senaste trenderna och teknikerna för att ta fram verksamhetsnära applikationer och tjänster som löser våra kunders problem och behov. Det som jag tycker är roligast är att leverera till våra kunder och få höra att de är supernöjda och har fått mycket nytta av det vi gjort. Den känslan strävar vi efter vid varje leverans. 0705-53 21 32 | erik.ekholm@skapa.se

Artikeln har 2 kommentarer

  1. Daniel Rytterqvist Svara

    Apdräkt på!
    Apropå ett meddelande som florerat på Facebook:
    Om någon vecka ska Fuglesang ut i rymden igen. När han kommer tillbaka ska alla klätt ut sig till apor. Det är viktigt att ni sprider informationen till era vänner och att ALLA är med, annars funkar inte skämtet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *