Content is King… eller hur var det nu igen?

På gatan står två bilar med exakt lika motorer innanför chassit. Människor som går förbi får provköra vilken av bilarna de vill. Den ena bilen är rostig och sliten – Den andra har en modern stil och ser sprillans ny ut. Vilken bil tror du motorn går varmast på under dagen?

Efterfrågan på snygg design ökar!

Enligt en ny undersökning som Webcopyplus genomfört tycker nästan 25% av deltagarna i testet att brist på snygg presentation (design) är den största anledningen till att de lämnar webbsidor.

2007 visade samma test att endast 6.6% av deltagarna brydde sig om utseendet på webbplatsen. Det är en markant ökning som till stor del beror på internetanvändarna har blivit mer sofistikerade. Många struntade i att följa med i utvecklingen och sitter idag fortfarande kvar med sina gamla webbplatser i tron om att det viktigaste är själva innehållet. Innehållet är förvisso bland det viktigaste som finns när det gäller bra sökmotorsoptimering, men om besökaren hittar er och ändå inte vill stanna kvar pga oattraktiv webbdesign, blir innehållet sekundärt

“Innehållsspecialister tror att efterfrågan på snygg design kommer av att internetanvändarna har blivit mer sofistikerade. Fler och fler av dagens internetanvändare förstår att väldesignade webbplatser skapar bättre budskap och samtidigt blir mer effektiva”

Totalt 318 webbanvändare blev tillfrågade om vad som var den främsta anledningen till varför de lämnade en webbplats.

Fördelning i procent hur deltagarna gjorde sina val

  • 50.9% indikerade “långa laddningstider av webbplatsen”
  • 24.8% noterade “dåligt innehåll/copy”
  • 24.2% valde “oattraktiv layout/design”

2007 års undersökning visade att 51.2% av 258 deltagare valde “långa laddningstider” och 42.2% valde “dåligt innehåll/copy” som den största anledningen till varför de lämnar webbplatser.

Kort och gott kan man konstatera att det är dags för alla företag att se över sina gamla webbplatser om de är måna om att deras besökare verkligen ska bli intresserade av att stannar kvar på webbplatsen!

På Skapa har vi lång erfarenhet av hur en attraktiv webbplats bör se ut för att skapa mervärde för besökaren och företaget bakom webbplatsen. Webbtrender svänger snabbare än klädmodet men som tur var är vi specialister på området och producerar därför bloggar och webbplatser mm. som ligger rätt i tiden.

Ta nu en extra titt på ditt företags webbsida och fundera på om den är tillräckligt attraktiv för era besökare (blivande kunder). När du kommit på att den behöver ett grafiskt lyft, Ja då kontaktar du mig så kommer vi överrens om vad som bör åtgärdas. Vi hörs snart 😉

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Artikeln har 1 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *