Är detta bästa sättet att hantera sociala medier?

I min förra artikel berättade jag om Social Reports, den nya funktionen i Google Analytics som låter dig ta kontroll över din statistik rörande sociala medier. Det dröjde inte länge förrän självaste Adobe släppte en bomb om en ny revolutionerande och konkurrerande produkt.

Denna vecka håller Adobe sitt “Digital Marketing Summit” i Salt Lake City och det är här som de berättar om sin nya produkt.

Ett av de störta problemen med dessa sociala nätverk är att var och en använder sig av sitt eget analysverktyg samt att du måste logga in på var och en för att göra en uppdatering (i princip). Ska du se statistik för Facebook så måste du logga in på Facebook Insights. YouTube, Flickr och Twitter har också sina egna varianter. Det man vill ha är En plats där man kan se ALLA dessa kanalers statistik samlade. Detta är något som Adobe nu tydligen har klurat ut. Produkten heter Adobe Social och sägs vara lösningen.

-Men hallå, Adobe har ju redan ett verktyg som heter Adobe Social Analytics!

Ja det stämmer, men Skillnaden mellan Adobe Social och Adobe Social Analytics är stor. I Adobe Social får man inte bara statistiken levererad, du kan även hantera uppdateringar och publicera innehåll till alla dina sociala nätverk på en och samma plats. Sug på den karamellen :-).

På samma sätt som Google Reports fungerar, går det även att följa när trafik från ett socialt nätverk genererar ett köp.

Jag kommer hålla er uppdaterade kring ämnet så fort det dyker upp mer information, så stay tuned.

  • Art Director

Jag är Art Director med total fokus på online media vilket i sig innebär stor fokus på interaktion och gränssnitt. Ett intuitivt, interaktivt och snyggt gränssnitt på ett system, en applikation eller en webbsida är ofta helt avgörande för dess framgång. Oavsett vad ditt företag sysslar med så värderas det utifrån hur det presenteras, idag mer än någonsin kanske. Om inte formen ger rätt intryck eller lockar till vidare läsning letar besökare på webben vidare efter någon annan som levererar just detta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *